HJK tarvitsee Veikkausliigan mestaruuden varmistamiseen enää yhden pisteen – tasapeli syksyisestä Tammelasta tänään, ja se on siinä. Myös Ilves on kuitenkin omassa mitalitaistelussaan, eikä ole pistettä helpolla ojentamassa.

– Pitkässä sarjassa HJK on osoittanut olevansa Suomen ylivoimaisesti paras joukkue. Sitä pitää kunnioittaa ja he saavat ansaitsemansa arvostuksen. Yksittäisessä ottelussa voi kuitenkin käydä mitä vain. Meillä on joukkueessa positiivinen henki päällä. Halvalla emme tule mitään antamaan, sanoo valmentaja Jarkko Wiss seuran sivustolla.

Puolustaja Martti Haukioja komppaa.

– Klubilta otetaan kolme pistettä kauhealla voimalla ja väkisin. Heille riittää yksi piste mestaruuteen, joten siellä saatetaan jo ajatella, että kausi olisi plakkarissa. Haluamme kuitenkin näyttää, että he joutuvat taistelemaan jokaisesta pisteestä, mitä meinaavat vielä saada.

Ilves lähtee otteluun liigan sijalta viisi, kaksi pistettä ottelun enemmän pelannutta, kolmossijaa pitävää Honkaa perässä. Mitali siis kiiltää selkeästi vielä silmissä.

– Tietynlainen konseptipelaaminen toimi hyvin Interiä vastaan ja menimme oikealla tavalla tilanteisiin. Selvästi pelaajat ymmärtävät, että kautta ei ole enää paljoa jäljellä. Olemme puhuneet joukkueen kesken paljon siitä, mitä uhrauksia menestyminen vaatii, Wiss summaa.