Lukas Hradecky ymmärsi, miksi hänen aloittavan maalivahdin paikka oli uhattuna: ”Se oli oikeudenmukaista pohdintaa”

© Kuva: Juha Tamminen

Lukas Hradecky pelasi Suomen maalilla vahvan pelin lauantaina Unkaria vastaan Nations Leaguen avausottelussa. Turkulainen nollasi vastustajan, kun Suomi taisteli 1-0-voiton.

Ennen ottelua mediassa spekuloitiin paljon sitä, kannattaako Hradeckya laittaa maaliin, koska hän ei ollut pelannut vielä minuuttiakaan Bayer Leverkusenin maalilla leuasta poistetun kystan vuoksi. Suomen kakkosmaalivahti Jesse Joronen oli puolestaan pelannut huiman loppukesän FC Kööpenhaminan maalilla.

Hradecky seurasi keskustelua ja hyväksyi sen täysin.

– Ensinnäkin se oli ihan oikeudenmukaista pohdintaa. Jesse on ollut niin liekeissä. Jos minä en olisi pelannut, hän olisi suoritunut varmasti samalla tavalla. Tietyllä tapaa jännitti, koska en ollut pelannut, mutta onneksi meni hyvin. Toivottavasti Rivellä (päävalmentaja Markku Kanerva) on nyt vähän helpompi valita maalivahti Viro-peliin. Sain vihdoin oman kauden alkuun, mutta pakko sanoa, että teki ihan hyvää tuollainen extrabreikki, Hradecky kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Maalivahti myöntää, että ilmassa oli pientä jännitystä ennen Unkari-ottelua, koska Hradeckyn edellinen peli oli kesäkuun alkupuolen Valko-Venäjä-ottelu.

– Ennen peliä oli vähän sellaisia ajatuksia, että lähteeköhän tämä ihan normaalisti, mutta sitten se lähti ihan automaatiolla liikenteeseen. Oli tuo nyt aika tuttua hommaa kuitenkin, eikä Unkari rehellisyyden nimissä hirveisiin haasteisiin minua laittanut.

Itsevarmasti, mutta nöyrästi

Huuhkajat kohtaa tiistaina Turun Veritas Stadionilla Viron. Unkari-voitto antoi Hradeckyn mukaan sopivasti itseluottamusta.

– Unkari-voitto mahdollistaa sen, että olemme hyvällä jalalla liikenteessä. Kenttä näyttää olevan hyvässä kunnossa, joten meidän pallollinen peli todennäköisesti paranee, vaikka emme sen (kentän huonouden) taakse piiloutuneet Tampereellakaan. Jos tuo sama sydän ja tappelutahto pysyy entisellään, niin meillä on aika valmis paketti kasassa, kassari toteaa.

Vaikka Suomi on Viroa vastaan suuri ennakkosuosikki, huokuu Hradeckysta nöyryys. Hän luettelee toimittajan pyynnöstä yli viisi vastustajan pelaajaa nimeltä.

– Rive on pitänyt huolen, että me emme aliarvioi Viron jengiä. Ei Kreikkakaan ihan täydellä kontrollilla voittanut sitä peliä, kun se kaatoi Viron viime viikolla.

Hradecky pääsee pelaamaan ottelun kotikaupungissaan. Veritaksen lehtereille on tulossa luonnollisesti monta hänelle läheistä ihmistä.

– En edes pysty luettelemaan kaikkia. Perhe tulee ja koulukavereita. Toistakymmentä lippua ainakin pitää hommaa.

Viasat, Viaplay ja Viafree näyttävät ottelun suorana lähetyksenä. Ottelu potkaistaan käyntiin kello 21.45 ja studio-osuus alkaa klo 21.00.

Jesse Happonen, Turku