Maksoiko kiukuttelu Moshtagh Yaghoubin maajoukkuepaikan? – ”Liian hyvä pelaaja oikuttelijaksi”

© Kuva: Juha Tamminen
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

HJK selätti viime kierroksella KuPS:n kustannuksella vaikean ajanjaksonsa Veikkausliigassa. Sunnuntaina sarjakärki saa vieraakseen FC Interin, joka on vihdoin löytänyt otteen omaan pelilliseen tekemiseensä.

HJK:n päävalmentajana Suomen mestaruuksia kahminut Antti Muurinen ennakoi HJK:lle vaikeaa itapuhdetta.

– Inter on parantanut viimeisen kahden kuukauden aikana hurjasti. Koko joukkueen yhteistyö toimii ja puolutuspeli on parantunut. Interiä ei ole enää niin helppo voittaa. Tulokset ovat olleet viime aikoina selvästi parempia, Muurinen sanoo SuomiFutiksen haastattelussa.

– Jos Abdoulie Mansally olisi onnistunut rankkareissa ja maalitilanteissa paremmin, niin Interillä voisi olla vielä enemmän pisteitä. HJK-peli on nyt hyvä näyttöpaikka uudelle Interille.

John Allen ja Kari Virtanen ovat tuoneet turkulaisten peliin selkeyden.

– Jos tulokset näyttävät tuolta jatkossakin, niin kohta voidaan alkaa puhumaan valmennuskaksikon uusista sopimuksista. Inter näyttää nyt kiinteältä ja jopa veskarin vaihtaminen on ollut onnistunut veto.

HJK:n ympärillä on ollut viime aikoina harmaita pilviä, kun joukkueen sisältä on kantautunut juoruja tähtipelaaja Mostagh ”Mosa” Yaghoubin ja päävalmentaja Mika ”Bana” Lehkosuon välirikosta.

– Usein hyvät pelaajat eivät ole maailman helpoimpia pelaajia. Olen sanonut, että joillekin pelaajille tekisi oikeasti hyvää laittaa teippi suun eteen. Mosa on liian hyvä pelaaja oikuttelijaksi, Muurinen lataa.

– Ulkomaan kentät odottaisivat häntä, jos hän ei oikuttelisi. Se turhautuminen ja kehonkieli ei saa paistaa niin selvästi aina läpi. Hänen pitää saada itsensä kuriin. Tuo tie on vaarallinen, jolla hän on nyt. Hänen pelikäsityksensä ja laukaus ovat silti ihan huippuluokkaa.

Maajoukkueen matkassa kesällä ollut Yaghoubi ei mahtunut päävalmentaja Markku ”Rive” Kanervan valitsemaan Nations Leaguen avauspelien miehistöön.

– Kyllä Rive tietää tasan tarkkaan, mitä taustalla tapahtuu. Hän on varmasti jutellut Banan kanssa. Toki se voi vaikuttaa myös, että europelit eivät menneet Mosallakaan niin hyvin.

Suomen A-maajoukkuetta aikoinaan vuosikaudet valmentanut Muurinen kertoo, ettei hänellä ollut pelaajistossa niin sanottuja hankalia tapauksia.

– Onneksi niitä oli aika vähän jos ollenkaan. Vaikka Alexei Eremenko Junior ei ollut aina helpoin persoona.

– Soitin aina ennen maajoukkuevalintaa pelaajalle sekä hänen valmentajalle. Selvitin, oliko huolia tai murheita. Maajoukkuepaikka oli silloin niin haluttu ja arvokas, etteivät tuollaiset tekijät olisi estänyt pelaajasta tulemaan mukaan. Joukkueissa on aina ollut yksilöitä, mielipiteitä ja isoja tähtiä, Muurinen päättää.

Ottelu HJK-Inter alkaa klo 18.30 ja on nähtävissä Ruutu+ –palvelussa.

Jesse Happonen

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS