Mihin hävisivät ”skotlantilaiset voimasuhteet”? – Celticillä nihkein startti 20 vuoteen

© Kuva: Getty Images

Skotlannin Valioliiga on totuttu tuntemaan viime vuosina Celticin täydellisestä ylivoimasta. Glasgow’n toinen mahtiseura on ollut jopa niin ylivoimainen, että vaikkapa Saksassa siitä tuli joitain vuosia suorastaan käsite. Kun Bayern Münchenin etumatka muihin alkoi kasvaa Bundesliigassa vuonna 2013, Borussia Dortmundin silloinen valmentaja Jürgen Klopp pelkäsi kuuluisassa kommenteissaan Bundesliigaankin rantautuvan ”skottilaisten voimasuhteiden”.

Tänä syksynä noista voimasuhteista ei ole kuitenkaan näkynyt jälkeäkään. Seitsemän edellistä Skotlannin-mestaruutta toinen toistaan ylivoimaisemmin voittanut Celtic on nimittäin saanut kauteensa huonoimman alun 20 vuoteen.

Sunnuntaina Celtic hävisi vieraskentällä Kilmarnockille maalein 1-2. Kilmarnockin voittomaalin viimeisteli Stuart Findlay ottelun lisäajalla.

Celtic on saalistanut kauden kuudesta ensimmäisestä sarjapelistään vain 10 pistettä, ja niillä se on sarjataulukossa vasta kuudentena. Sarjakärki Hearts on karannut tässä vaiheessa kuuden pisteen päähän. Maaleja Celtic on tehnyt vain kuusi.

Brendan Rodgersin valmentama Celtic sai pettyä myös Mestarien liigan karsinnoissa. Usein lohkovaiheessa nähty skottijätti sai tyytyä Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen, kun se hävisi Mestarien liigan karsinnoissa AEK Ateenalle yhteismaalein 2-3.

Sky Sportsin haastattelussa Rodgers yllätti rehellisyydellään ja myönsi, että Celtic-fanien on syytä olla huolissaan.

Vieläkin erikoisemman Skotlannin sarjakauden alusta tekee se, että myös maan toinen mahtiseura Rangers on saanut huonoimman starttinsa 29 vuoteen. Siitä huolimatta se on Celticin edellä sarjan toisena – tosin vain pisteen enemmän keränneenä.


Teemu Pukin edustama Norwich kohtaa lauantaina Chelsean. Jos Pukki tekee maalin, saat 1€ panoksella 50€.

  • Ei kierrätysvaatimuksia
  • Huippuvireinen Pukki johtaa maalipörssiä
  • Tarjous voimassa uusille asiakkaille

Lunasta jättikerroin TÄSTÄ.

Edellinen artikkeliLehti: David Beckham houkuttelee entistä seurakaveriaan uuden joukkueensa valmentajaksi
Seuraava artikkeliSuomalaisvahti debytoi Allsvenskanissa: ”Sanat eivät riitä kertomaan”