Pitkä odotus on ohi – Polvivammasta toipunut suomalaispelaaja palasi pelikentille

© Kuva: Juha Tamminen

11 A-maaottelua Suomen paidassa pelannut Sakari Mattila palasi sunnuntaina jalkapalloviheriöille pitkän ja epäilemättä tuskastuttavan odottelun jälkeen. Mattila tuli kentälle uuden joukkueensa Fredrikstads FK:n ottelussa Hønefossia vastaan toisen puoliajan alkajaisiksi saaden debyytissään 45 minuuttia peliaikaa.

29-vuotias Mattila loukkasi polvensa ristisiteet keväällä 2017 ja pelasi viimeksi viime vuoden huhtikuun puolivälissä. Keskikenttäpelaajalle tuli siis taukoa tositoimista 16 ja puoli kuukautta.

– Entinen Fulhamin pelaaja Sakari Mattila oli harjoitellut vasta muutaman päivän, mutta (valmentaja Per-Mathias) Høgmo heitti kokeneen keskikenttäpelaajan kentälle. Mattila todisti useaan otteeseen olevansa kova pelaaja, joka parantaa taatusti syksyn mittaan, kunhan pääsee rytmiin, Fredrikstadin kotisivujen otteluraportissa todetaan.

Fredrikstad voitti ottelun maalein 3-1. FFK:n avauksessa pelannut toinen suomalaispelaaja Joona Veteli teki ensimmäisellä puoliajalla joukkueensa 2-0 -maalin, joka jäi siis pelin voittomaaliksi. Vetelin maali syntyi kulmapotkun jälkitilanteesta näyttävällä volleylla.

Fredrikstad pelaa Norjan kolmannella sarjatasolla, mutta tavoittelee tiukasti nousua sarjaporrasta ylemmäs. Se on omassa lohkossaan toisena, pisteen lohkojohtaja Raufossin takana.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.