Tanskan jalkapallomaajoukkueen kriisistä on puhuttu viime päivinä paljon, mutta nyt aikaiseksi on saatu ainakin välirauha. Keskiviikkona Slovakian harjoitusmaaottelussa kohdanneet aladivaripelaajat ja futsal-vahvistukset ottavat taas oman paikkansa kotisohvilta, ja sunnuntaiseen Nations League -avaukseen saapuu Tanskalta ammattilaispelaajista koostuva joukkue.

Kasper Schmeichel, Simon Kjaer ja Christian Eriksen ovat takaisin vahvuudessa, kun pelaajat ja Tanskan jalkapalloliitto DBU päättivät jatkaa vanhaa yhteistyösopimustaan syyskuun loppuun. Neuvotteluja uudesta sopimuksesta on määrä jatkaa maanantaina.

DBU - En Del Af Noget Større

@DBUfodbold
Vi ser frem til at se denne trup i Aarhus i dag. Nu handler det om Wales-kampen på søndag.
#ForDanmark

Valmistautuminen on joka tapauksessa kaukana optimaalisesta, sillä pelaajat ehtivät jo palata alkuviikosta koteihinsa aiempien neuvottelujen päätyttyä tuloksettomina. Sunnuntainen vastus Wales puolestaan rökitti omassa Nations League -avauksessaan Irlannin maalein 4-1.

[readmore from=Tanska]

Jalkapalloliitto ja maajoukkuepelaajat ovat ajautuneet sopimusriitaan, sillä yhteisymmärrystä siitä, kenelle pelaajien kuvaoikeuksista saatavat tulot kuuluvat, ei ole löytynyt.

Aiemmin kerroimme myös, että pelaajien seuroilla ei ole velvoitetta päästää pelaajia maajoukkueen matkaan lyhyen varoitusajan taki. Jalkapalloliiton ilmoittaman nimilistan perusteella voisi kuitenkin olettaa, ettei merkittäviä poisjääntejä ole.