Rauha maassa ainakin hetken – Tanska nimesi vahvan joukkueen Nations League -avaukseen

© Kuva: Getty Images

Tanskan jalkapallomaajoukkueen kriisistä on puhuttu viime päivinä paljon, mutta nyt aikaiseksi on saatu ainakin välirauha. Keskiviikkona Slovakian harjoitusmaaottelussa kohdanneet aladivaripelaajat ja futsal-vahvistukset ottavat taas oman paikkansa kotisohvilta, ja sunnuntaiseen Nations League -avaukseen saapuu Tanskalta ammattilaispelaajista koostuva joukkue.

Kasper SchmeichelSimon Kjaer ja Christian Eriksen ovat takaisin vahvuudessa, kun pelaajat ja Tanskan jalkapalloliitto DBU päättivät jatkaa vanhaa yhteistyösopimustaan syyskuun loppuun. Neuvotteluja uudesta sopimuksesta on määrä jatkaa maanantaina.

Valmistautuminen on joka tapauksessa kaukana optimaalisesta, sillä pelaajat ehtivät jo palata alkuviikosta koteihinsa aiempien neuvottelujen päätyttyä tuloksettomina. Sunnuntainen vastus Wales puolestaan rökitti omassa Nations League -avauksessaan Irlannin maalein 4-1.

Jalkapalloliitto ja maajoukkuepelaajat ovat ajautuneet sopimusriitaan, sillä yhteisymmärrystä siitä, kenelle pelaajien kuvaoikeuksista saatavat tulot kuuluvat, ei ole löytynyt.

Aiemmin kerroimme myös, että pelaajien seuroilla ei ole velvoitetta päästää pelaajia maajoukkueen matkaan lyhyen varoitusajan taki. Jalkapalloliiton ilmoittaman nimilistan perusteella voisi kuitenkin olettaa, ettei merkittäviä poisjääntejä ole.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.