26-vuotias suomalaistorjuja Walter Viitala pääsi sunnuntaina tekemään debyyttinsä Malmö FF:n maalilla Allsvenskan-ottelussa Kalmaria vastaan. Viitala tuli kentälle ottelun toisen puoliajan alkaessa pienen tällin jalkaansa saaneen Johan Dahlinin tilalle.

Malmö FF

@Malmo_FF
Ett byte i paus. Walter Viitala kliver in i Johan Dahlins ställe och gör MFF-debut!
#MFFKFF | 3–0

Walter Viitala

@WViitala
What a night!! Win, debut and clean sheet for the team. Words cant describe how good it felt to come on the field and get a warm welcome from our fans!🙌🏼 @Malmo_FF @AllsvenskanSE

Viitala siirtyi Malmöön Tanskan toisen sarjatason Viborgista elokuussa. Hänet on nähty vaihtopenkillä lukuisissa sarjaotteluissa ja europeleissä, mutta ensimmäiset peliminuutit tulivat vyölle sunnuntaina. Edellisen kilpailullisen ottelunsa Viitala oli pelannut kesäkuussa Tanskan Superliigan karsinnoissa.

Viitalan tullessa kentälle Malmö johti ottelua maalein 3-0. Toisella puoliajalla kotijoukkue teki vielä yhden maalin, joten suomalainen sai juhlia pelikaveriensa kanssa 4-0 -voittoa.

Malmön kotisivujen mukaan Dahlinin vaihtoon ottamisessa oli kyse varotoimenpiteestä. Todennäköisesti Dahlin kykenee pelaamaan jälleen keskiviikkoisessa ottelussa Norrköpingiä vastaan.

Viitala on pelannut myös yhden A-maaottelun Suomen paidassa.