Uusi rooli seurajoukkueessa sopii Huuhkaja-puolustajalle – tulevaisuus auki: ”Selviää myöhemmin syksyllä”

© Kuva: Juha Tamminen

Jukka Raitala pelasi Huuhkajien molemmat ottelut alusta loppuun Nations Leaguen ensimmäisissä peleissä, kun Suomi kaatoi Unkarin ja Viron. Unkaria vastaan kokenut puolustaja pelasi oikeana pakkina ja Viroa vastaan puolestaan vasempana, kun Jere Uronen putosi loukkaantumisen vuoksi kokoonpanosta.

Seurajoukkueessaan Montreal Impactissa Raitala on pelannut kuitenkin valtaosan peleistään topparina. Etenkin nyt tuolla pelipaikalla peliaika on paremmin taattu, kun MLS-joukkue vahvistui ranskalaislegenda Bacary Sagnalla.

– Hän tuli oikean pakin tontille ja hänet haluttiin heti sisään, jonka ymmärsin kyllä ihan täysin. Hän on pelannut kuitenkin kymmenen vuotta Valioliigassakin. Kyllä minulla on silti ihan hyvä asema joukkueessa, Raitala kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Myös tilastot tukevat Raitalan sanomaa. Hän on pelannut tällä kaudella 25:ssa MLS-ottelussa. Topparin paikalla 30-vuotias Raitala ei ollut pelannut vuosikausiin.

– Siitä on aikaa. Joskus Klubi 04:ssa ennen Veikkausliigaa. Jouduin vähän pakon edestä toppariksi, kun alkukaudesta meillä oli paljon loukkaantumisia. Valmentaja näkee, että minulla on sille paikalle tällä hetkellä enemmän annettavaa. Olen rehellisesti sanoen tykännyt siitä. En ole ehkä fyysisesti vahvin tai paras pääpalloissa, mutta pallon kanssa pärjään tosi hyvin ja olen antanut siitä hyviä syöttöjä, puolustaja kertoo tyytyväisenä.

Miehen ensi kauden suunnitelmat ovat vielä vahvasta kaudesta huolimatta hämärän peitossa.

– Minulla on vuoden optio jäljellä, jonka kohtalo selviää lähiviikkoina. Olen ymmärtänyt, että seurajohto on ollut ihan tyytyväinen minuun ja viihdyn hyvin seurassa. Kyllä minä mielelläni Montrealissa jatkaisin, mutta se selviää myöhemmin syksyllä.

Paluu Veikkausliigaan tuskin on ajankohtainen, vaikka Raitala seuraileekin HJK:n tuloksia aina kauden mittaan.

– Sieltä minä maailmalle joskus lähdin, ja kuka tietää koska vielä palaan sinne.

HJK johtaa Veikkausliigaa tällä hetkellä turvallisen oloisella piste-erolla. Kakkosena oleva Rovaniemen Palloseura on HJK:ta seitsemän pistettä perässä yhden ottelun enemmän pelanneena.

– Kyllä se on aina iso pettymys, jos HJK ei sarjaa voita, Raitala toteaa.

Maanantain täydellä kierroksella HJK kohtaa vieraissa FC Lahden.

Jesse Happonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.