Vierasmaalisääntö historiaan? Huippuvalmentajat haluavat muutoksia

© Kuva: Getty Images

Eurooppalaisten huippujoukkueiden valmentajat ovat sitä mieltä, että vierasmaalisääntöjä maanosan kilpailuissa tulisi muuttaa.

– Valmentajat ovat sillä kannalla, ettei maalien tekeminen vieraskentällä ole enää yhtä vaikeaa kuin aiemmin, sanoo UEFA:n pääsihteeri Giorgio Marchetti.

– He haluavat, että sääntöä tarkastellaan uudelleen, ja niin tulemme tekemään.

Vuosittaiseen valmentajien ja liiton tapaamiseen osallistuivat muiden muassa José Mourinho, Unai Emery, Arsène Wenger, Massimiliano Allegri, Julen Lopetegui, Carlo Ancelotti ja Thomas Tuchel.

Vieraskentällä tehdyt maalit alkoivat painaa vuonna 1965 tehdyn sääntömuutoksen myötä kotikentällä tehtyjä osumia enemmän. Tuolloin katsottiin säännön helpottavan tilannetta, jossa muuten oltaisiin jouduttu arpomaan tuloksia, tai järjestämään uusintaotteluita neutraaleilla kentillä.

Toinen seikka, joka kokouksessa nousi esiin, oli siirtoikkuna. Sen yhdenaikaista sulkeutumista valmentajat vaativat myös. Kokoontuneiden asiantuntijoiden mukaan on toivottavaa, että myös muut Euroopan mahtimaat siirtyisivät Englannin ja Italian malliin, jossa ikkuna sulkeutuu ennen kauden alkua.

Lähde: BBC


FC Inter vs KuPS – näin lunastat 50€ ilmaisvedon

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta  ja lyö vähintään 1€ veto tämän ottelun voittajasta.
  3. Jos veikkaat ottelun voittajan oikein, saat 50€ ilmaisvedon.