Ykkösen sarjakärki EIF koki kauden toisen tappionsa, kun se sai lähteä kotimatkalle Jyväskylästä 1-3 -tappio niskassaan. Tammisaarelaiset olivat pelanneet tappioitta lähes kolme kuukautta, sillä edellisen kerran se oli hävinnyt AC Oululle 16. kesäkuuta.

Ennen sunnuntaita EIF oli saanut pisteitä 12 ottelusta peräkkäin.

JJK sai otteluun unelma-alun, sillä se siirtyi johtoon Saku Leppäsen maalilla jo pelin ensimmäisellä minuutilla. Johan Estlander tasoitti pelin 35. minuutilla, mutta toisella puoliajalla JJK meni menojaan.

Toisella jaksolla JJK:lle osuivat Tommi Kari ja vaihdosta kentälle otettu Patrik Alaharjula. Kotijoukkueen voittolukemat olisivat voineet olla suuremmatkin, sillä JJK kolisutteli myös kahteen otteeseen EIF:n maalin kehikkoa.

EIF:n otteluun valmistautumista oli epäilemättä häirinnyt seuran maalivahtipeluutukseen liittynyt kohu. Seura oli antanut ykkösvahdilleen Jonathan Jäntille kolmen ottelun pelikiellon taannoisessa KTP-ottelussa tapahtuneesta rasistisesta kielenkäytöstä.

Kun EIF:n toinen maalivahti Mehdi El Boutacim loukkaantui, Jäntin panna kuitenkin keskeytettiin yhden ottelun jälkeen ja mies heitettiin JJK-otteluun maalin suulle. EIF:n ratkaisu on saanut sosiaalisessa mediassa paljon arvostelua osakseen.

EIF:n kanssa suoran nousijan paikasta tiukimmin kisaava HIFK kommentoi Twitter-tilillään ottelun tulosta lakonisen huvittuneesti sanalla ”Hups”, liittäen mukaan nauravan hymiön.

EIF ja HIFK eivät kuitenkaan ole nousutaistelussa kaksin. Viimeistään sunnuntaina mukaan liittyi myös KPV, joka kukisti kotikentällään AC Kajaanin vakuuttavasti 3-0. Voiton myötä KPV nousi sarjassa kakkoseksi, pisteen ottelun vähemmän pelannutta HIFK:ta enemmän keränneenä.

[readmore from=EIF]

JJK-EIF -ottelu oli osa Jyväskylän ”Supersunnuntai”-tapahtumaa. Futismatsin jälkeen Kirittäret kaatoi pesäpallokentällä Mansen ja juhli pesäpallon suomenmestaruutta. Illan päätteeksi Jyp kohtaa jääkiekon CHL:ssä slovakialaisen Banska Bystrican. Otteluihin myytiin Jyväskylässä yhteistä pääsylippua.

Sunnuntain tulokset lisäsivät Ykkösessä jännitystä myös häntäpään osalta. JJK nousi nyt kahden pisteen päähän juuri putoamisviivan yläpuolella olevasta AC Kajaanista. Peränpitäjä Klubi 04 on sen sijaan jäänyt Kajaanista jo kahdeksan pistettä.