Saksalaista seurajoukkuejalkapalloilua viime vuodet mielin määrin hallinnut Bayern München on aloittanut kauden uuden valmentajansa Niko Kovacin alaisuudessa haparoiden niin Bundesliigassa kuin Mestarien liigassa.

Bundesliigassa neljäntenä oleva Bayern voitti viikonloppuna Wolfsburgin vieraskentällä 3-1, mutta tätä edelsi neljän ottelun voitoton putki, johon mahtui kaksi tylyä tappiota Bundesliigassa. Komean uran Saksan kentillä tehneen C Moren jalkapalloasiantuntijan Pekka Lagerblomin silmiin Bayernin takkuilu on ollut osittain yllätys, osittain ei.

– Tietysti kun uusi valmentaja tulee joukkueeseen, niin ottaa aikansa että pelaajat pääsevät sisään hänen pelityyliinsä, tapaan ja filosofiaan miten siellä toteutetaan asioita. Toisaalta kun miettii Bayernin rosteria, sen tason ja ne ammattimiehet, olisi odottanut että kotimaisessa liigassa olisivat kärjessä, on se uusi pelitapa tai ei.

– Siitäkin ryhmästä useampi pelaaja on kuitenkin pelannut jo monta vuotta yhdessä, ei siellä uusia pelinaamoja ole niin paljon. Tietysti uusi valmentaja on tuonut jotain uutta. Mitä olen lukenut Kickeriä ja muita, niin ei hänkään ole hirvittävästi lähtenyt sitä heidän pelitapaansa muuttamaan. Siinä mielessä on ollut yllätys, Lagerblom arvioi.

Mestarien liigan E-lohkon Bayern avasi 2-0-vierasvoitolla Benficasta, mutta toisella ottelukierroksella joukkue jäi kotikentällään 1-1-tasapeliin Ajaxin kanssa. Lagerblom huomauttaa, että Ajax-ottelussa näkyi asioita, joita ei ole Bayernilta totuttu viime vuosina näkemään.

– Jätkät olivat vähän hukassa ja pallo poltti jalassa. Itsevarmuus oli muutamilla pelaajilla kadoksissa. Esimerkiksi Jerome Boatengilla oli monia virhesyöttöjä ja epävarmaa esittämistä muutamissa peleissä jo sitä ennen. En tiedä, mistä tämä sitten johtuu, mutta ei se peli ollut niin dominoivaa ja itsevarmaa. Jos nyt kotona pelataan Ajaxia vastaan, niin luulisi että Bayern hallitsee peliä. Siinä ottelussa Ajax oli hyvin pelissä mukana. Vaikka Ajax olikin vähän enemmän puolustuskannalla, niin pääsi niillä vastahyökkäyksillä vahingoittamaan Bayernia. Kyllä sieltä koko joukkueen tekemisestä vähän paistaa pieni epävarmuus, Lagerblom toteaa.

Bayern kohtaa seuraavaksi Mestarien liigassa tiistaina AEK Ateenan vieraskentällä.

– Ei siitä ottelusta voi muuta kuin voittoa odottaa. Mutta aika paljon panoksia on siinäkin ottelussa. Mitä kauemmin tätä juttua viedään tällä tavalla, että onnistumisia ei tule eikä kurssia saada käännettyä, niin kyllä siellä paine kasvaa. Onhan se sellainen organisaatio, Lagerblom muistuttaa.

Mestarien liigan E-lohkon ottelu AEK Ateena – Bayern München pelataan tiistaina 23.10. klo 19.55 alkaen.

Kaikki Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan ottelut suorina lähetyksinä C Moren suoratoistopalvelussa cmore.fi.