Hollannin maajoukkueen kaikkien aikojen ykköstykki päättää uransa tähän kauteen

© Kuva: Getty Images

Hollantilaishyökkääjä Robin van Persie lopettaa ammattilaisuransa kuluvan kauden päätyttyä.

Van Persie, 35, liittyi tammikuussa kasvattajaseuransa, hollantilaisen Feyenoordin, riveihin ja auttoi joukkuetta voittamaan keväällä Hollannin cupin.

Feyenoord on yhdeksän kierroksen jälkeen Hollannin pääsarjassa Eredivisiessä kolmantena. Van Persiellä ei ole tarvetta jatkaa uraansa, jos mestaruutta ei tällä kaudella tule. Hän sai kasvattajaseuraltaan sen, mitä halusikin.

– Milloin minun tulisi lopettaa? Normaalisti se tapahtuu kauden lopussa. Siitä lähden liikkeelle, sanoi van Persie FourFourTwon mukaan.

– Tulen olemaan (kauden päätyttyä) 36-vuotias ja olen pelannut ammattilaisena 18 vuotta. Viisivuotiaasta lähtien en ole tehnyt mitään muuta kuin pelannut jalkapalloa. En ajattele, että paluuni Feyenoordin on menestys vain, jos voitamme liigan.

– Miten se on menestys? Se on sitä jo nyt, kun katsotaan koko kuvaa. Olin kadottanut hauskuuden. En halunnut urani päättyvän siten, ilman nautintoa. Löysin ilon jälleen Feyenoordissa.

Van Persie on edustanut urallaan myös englantilaisia Arsenalia ja Manchester Unitedia sekä turkkilaista Fenerbahçea. Hollannin A-maajoukkueessa hän on esiintynyt 102 ottelussa tehden niissä yhteensä 50 maalia, jolla irtoaa ensimmäinen sija maan kaikkien aikojen maalipörssissä. Van Persie saavutti maajoukkueessa MM-hopeaa ja -pronssia.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.