Jatkaako Ajax vahvaa virettään Mestarien liigassa? – Mika Väyrynen kehuu seuran hankintoja

© Kuva: Getty Images
Bournemouth taistelee Tottenhamia vastaan sarjapaikastaan! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Mestarien liigan E-lohkon ykkösenä on hollantilainen Ajax. Amsterdamilaisjoukkue on tasapisteissä (neljä pistettä) yhdessä Saksan hallitsevan mestarin Bayern Münchenin kanssa.

Tasan päättyi myös Ajaxin ja Bayernin avauskohtaaminen kolme viikkoa sitten Münchenissä. Mats Hummels siirsi kotijoukkueen johtoon jo neljännellä minuutilla, mutta Noussair Mazraoui tasoitti pelin 1-1:een reilu vartti myöhemmin.

C Moren jalkapalloasiantuntija, urallaan Hollannissakin PSV Eindhovenissa ja Heerenveenissä pelannut, entinen Suomen maajoukkuepelaaja Mika Väyrynen on katsonut Ajaxin molemmat Mestarien liigan ottelut Bayernia ja sitä ennen kreikkalaista AEK:ta vastaan.

– Münchenissä hyvä tulos tuli ehjällä, todella kypsällä esityksellä. Ajax uskoo vahvasti omaan pallolliseen peliinsä ja he prässäävät ylhäältä. Bayerniakin vastaan he lähtivät aika rohkeasti ottamaan ylhäältä, vaikka lähtötilanteessa Bayern oli ehdottomasti suosikki. Ajaxilla oli erittäin hyvät mahdollisuudet jopa voittaa, viime kauden jälkeen nappulakengät naulaan HIFK:ssa lyönyt Väyrynen linjasi SuomiFutis-sivustolle.

Jotta Ajax jatkaisi tiistai-illan jälkeen lohkokärjessä, sen täytynee voittaa omassa ottelussaan Benfica, koska Bayern kohtaa AEK:n vieraissa. Kreikkalaisjoukkue on vielä pisteittä eikä senkään takia lähde kotipeliinsä kovin suurten toiveiden ympäröimänä.

Voittokaan ei välttämättä riitä Ajaxille ykköstilan säilymiseen. Sen maaliero on vain yhden edellä Bayernia.

Tällä kaudella Ykkösessä HJK:n reservijoukkueen Klubi 04:n valmennustiimiin kuuluneen Väyrysen, 36, mielestä keskeistä pärjäämisessä eurokentillä on Ajaxin osalta sekin, että seura on onnistunut hankinnoissaan.

– (Dusan) Tadic oli loistava hankinta ja myös (Daley) Blind. He pelaavat vahvaa kautta. Joukkue on tietenkin sössinyt muutaman pelin Hollannin liigassa, siellä pitää ilman muuta parantaa ettei ihan heti putoa kärryiltä, kun PSV on ollut niin hyvä. Mutta Euroopassa Ajax on onnistunut ainakin tähän asti paljon PSV:tä paremmin, 63 A-maaottelua Suomen paidassa luutinut Väyrynen sanoi.

Serbian maajoukkuehyökkääjä Tadic siirtyi täksi kaudeksi Ajaxiin Englannin Valioliigan Southamptonista ja hollantilaispuolustaja Blind palasi entiseen seuraansa niin ikään sumujen saarilta Manchester Unitedista.

Ajax-Benfica näkyy tiistaina 23.10. suorana lähetyksenä C Moren kanavilla klo 21.45 alkaen. Kaikki Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan ottelut suorina lähetyksinä C Moren suoratoistopalvelussa cmore.fi.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Bournemouth taistelee Tottenhamia vastaan sarjapaikastaan! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!