Juha Malinen summaa Veikkausliiga-kauden 2018 isot teemat: ”Selviytymistarinat eivät enää onnistu”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan viimeisellä kierroksella riittää vielä jännitettävää, kun muun muassa pronssimitalista käydään hurja taisto KuPS:n ja FC Hongan välillä. Myös sarjan häntäpäässä käydään kovaa kilpailua, kun kolmikko SJK, IFK Mariehamn ja TPS taistelevat karsintapeikkoa vastaan.

Veikkausliigassa mittavan ja menestyksekkään valmennusuran tehnyt Juha Malinen sanailee kauden annin pakettiin.

Juha Malinen, Veikkausliiga-kausi 2018 on nyt viittä vaille maalissa. Mistä tämä kausi tullaan muistamaan?

– Yksi teema on, että Veikkausliigaan ei voi lähteä vain selviytymään. Kemi koki sen opetuksen nyt kolmannella kaudellaan. Sarja on jo niin järjestäytynyt, että joukkueet ovat ammattimaisia kabinettitasolla sekä pelaajistoltaan. Seuroilta alkaa löytyä sen verran identiteettiä, että sellaiset selviytymistarinat eivät enää onnistu. Jo noustessa liigaan pitäisi olla selkeys, että olosuhteet ja organisaatio on kunnossa, lataa Malinen SuomiFutis.com-sivustolle

– Kausi oli myös nuorten pelaajien esiinmarssi. Tämä ilmiö on ollut jatkuvaa ja isoa viime vuosina. Kymmenet nuorten maajoukkuepelaajat saavat jo isoja minuutteja liigassa. Seuraavan askeleen pitäisi olla se, miten imu kokeneita suomalaisia pelaajia kohtaan lisääntyisi. Toivoisin heidän jatkavan pidempään pelaamista.

Olet Pikkuhuuhkajien päävalmentaja, ketkä sen joukkueen pelaajista erityisesti onnistuivat sinun silmissäsi?

Lassi Lappalainen, Benjamin Källman, Leo Väisänen ja Sebastian Dahlström olivat muun muassa sellaisia. Kaksi heistä pääsi ulkomaille.

– Mielenkiinnolla seuraan, mihin myös Lappalainen ja Dahlström pääsevät. Heidän uransa on noususuhdanteessa ja sen pitäisi jatkua seuraavalle tasolle. Kun Suomessa löytää tietyn tason nuorena ja pystyy pätemään liigassa, niin sen jälkeen pitää löytyä kunnianhimoa päästä seuraavalle tasolle.

Kuka on mielestäsi Veikkausliigan vuoden pelaaja?

– Vääjäämättä tässä tulee Klauss mieleen. Hän on ollut kullanarvoinen pelaaja HJK:lle. Välillä katsoja ei ole edes ehtinyt huomata maalitilannetta, kun hän on jo ehtinyt iskeä.

Lahti ja PS Kemi iskevät yhteen lauantaina ottelussa, jossa ei ole järin suurta panosta. Mistä siinä ottelussa pelataan?

– Siellä on testitilanne kummallakin joukkueella päällä. Ketkä saavat jatkaa ensi kaudelle.

– Lahdella tilanne on vielä erilaisempi, koska ensi kauden valmentaja on jo nyt hommissa. Pelaajat pelaavat nyt työpaikoistaan.

Veikkausliigassa vuosikaudet maaleja pyssyttänyt Juho Mäkelä on jälleen tehnyt hienot seitsemän maalia.

Mitä mieltä olet ollut Kemi-hyökkääjän tämän kauden otteista?

– Ihailen, miten hän suhtautuu pelaamiseen. Hän on edelleen antanut signaalia, että haluaa pelata jalkapalloa mahdollisimman korkealla tasolla. Hän on hyvä esimerkki sinnikkyydestä. Hän ei hätiköi, vaikka välillä joutuukin odottamaan sopimuksen saamista hieman pidempään, Malinen kehuu.

Jesse Happonen


Suursuosikki Pietarin SKA:lla täysin järjetön kerroin!

+lisäetu vain Uhmapelaajille!