Täksi kaudeksi Mestarien liigaan palannut PSV Eindhoven pääsi lähtemään maailman arvostetuimman seurajoukkuekilpailun lohkovaiheeseen melko lailla paineitta. Samasta lohkosta hollantilaisten kanssa löytyvät FC Barcelona, Inter sekä Tottenham – kaikki maansa ehdottomia huippuja.

Kahden ottelun jälkeen PSV on odotetusti pisteittä lohkossaan. Mark van Bommelin ryhmä on hävinnyt niin Barcelonalle (0-4) kuin niukasti (1-2) Interillekin.

Nollilla on myös PSV:n keskiviikkoillan vastustaja Tottenham. Valioliigassa viidentenä, tasapisteissä ylempänä olevien Arsenalin ja Chelsean kanssa oleva Spurs hävisi vieraissa avauspelinsä Interille 1-2 ja taipui kotonaan Barcelonalle 2-4.

– Molemmat joukkueet tarvitsevat ilman muuta pisteitä. Tottenham lähtee selvänä suosikkina, 63 A-maaottelua Suomen paidassa pelannut C Moren jalkapalloasiantuntija Mika Väyrynen tähdensi SuomiFutis-sivustolle.

36-vuotias Väyrynen pelasi HIFK:ssa viime syksyyn päättyneen pelaajauransa aikana myös PSV:ssä. Vuosina 2005-2008 seuraa edustanut entinen keskikenttäpelaaja ei ole yllättynyt joukkueen alkutahdeista Mestarien liigassa, vaikka joukkue johtaakin Hollannin pääsarjaa puhtaalla pelillä.

– Hollannin liigassa he ovat voittaneet kaikki pelit ja tehneet melkein neljä maalia per peli. Huomaa sen, että nyt ollaan taas isommissa peleissä ja pelataan suurempia joukkueita vastaan, eikä olla niin ylivoimaisia, Väyrynen sanoi ja jatkoi:

– Kun he eivät pääse hallitsemaan pelejä, niin rupeaa ehkä huomaamaan, ettei puolustaminen ole se paras osa-alue. Selviydytään ja selviydytään, mutta ei saada omaa hyökkäyspeliä kuntoon, koska ei pidetä palloa niin paljon kuin kotimaan peleissä.

PSV dominoi kotimaansa liigaa. Yhdeksässä pelissä se on tehnyt 36 maalia ja päästänyt vaivaiset kolme.

Väyrynen suosittelee seuraamaan PSV:stä meksikolaista, suurseurojen kiikarissa olevaa ja kahdeksan maalia Eredivisiessä paukuttanutta Hirving Lozanoa sekä Steven Bergwijnia, joka on noussut vahvojen otteidensa myötä Hollannin A-maajoukkueeseen. Bergwijn täytti lokakuun 8. päivä 21 vuotta.

– Nämä kaksi ovat ilman muuta tärkeitä hyökkäyspelaamisessa. Sitten koko puolustuslinja näyttelee isoa asiaa näissä peleissä. Nyt varsinkin kun tulee vastaan Interin ja Tottenhamin kaltaisia joukkueita, jotka viljelevät jonkin verran keskityksiä, se on hollantilaisille joukkueille harvinaista, Väyrynen kertoi.

Hollannissa keskityksiä ei nähdä Väyrysen mukaan niin paljon kuin vaikka Italiassa tai Englannissa.

– Hollannissa tullaan enemmän maata pitkin, eri kombinaatioilla ja pyritään ohittamaan laidalla yksi vastaan yksi -tilanteissa. Tämä on PSV:n toppareille uusi tilanne, nyt he joutuvat painimaan aika paljon rangaistusalueella, ja sen puolustaminen on tosi tärkeää.

PSV-Tottenham näkyy keskiviikkona 24.10. klo 19.55 alkaen C Moren kanavilla.

Kaikki Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan ottelut suorina lähetyksinä C Moren suoratoistopalvelussa cmore.fi.