Norjalaislehti kysyi futisvaikuttajilta Simo Valakarin sopivuutta huippupestiin – ”Tekisin kaikkeni saadakseni hänet”

© Kuva: Juha Tamminen

Simo Valakari on Norjassa kuuma nimi ja varsin varteenotettava vaihto Norjan suurseura Rosenborgin seuraavaksi päävalmentajaksi. Norjalaislehti VG kyseli maan futisvaikuttajilta Valakarin sopivuutta Rosenborgin tulevaksi päävalmentajaksi.

Valakari valmentaa ensimmäistä kokonaista kauttaan Tromsø IL:n päävalmentajana. Kesken viime kauden pelstusaoperaatioon lähtenyt Valakari sai pidettyä seuran hienosti pääsarjassa ja miehelle sorvattiin kolmen vuoden jatkosopimus. Tällä kaudella Tromsø on kuulunut sarjan keskikastiin ja sijoitus on tällä hetkellä kahdeksas.

Rosenborg antoi heinäkuun puolen välin jälkeen potkut Kåre Ingebrigtsenille. Loppukaudeksi vetovastuun otti Rini Coolen, jonka on myös väläytelty jatkavan seuran päävalmentajan kauden jälkeen. Coolen on tehnyt hyvää työtä Rosenborgin väliaikaisena päävalmentajana ja seura johtaa tällä hetkellä sarjaa neljän pisteen erolla Branniin.

Tromsøn entinen pelaaja Jo Nymo Matland näkisi Valakarin sopivana vaihtoehtona Rosenborgille.

– Jos olisin Rosenborgin puheenjohtaja, tekisin kaikkeni saadakseni Valakarin. Se, mitä hän on tehnyt Tromsøssä, toimisi varmasti hyvin RBK:ssa, Matland sanoi VG:lle.

VG:n mukaan Rosenborgilla on viidestä kymmeneen ehdokasta uudeksi päävalmentajaksi. Mitään ei ole vielä päätetty.

– Luulen, että Rosenborg havittelee vieläkin suurempaa nimeä. Mutta Norjassa valmentavista valmentajista, hän nousee kirkkaimmin esiin, sanoi Norjan futsal-maajoukkueen apuvalmentaja Kai Bardal.

Entinen Rosenborgin pelaaja Bent Skammelsrud ei usko Valakarin olevan ensimmäinen vaihtoehto.

– En usko, että Valakarin valinta olisi yhtään parempi kuin jonkun muun Norjassa valmentavan valitseminen. Hän ei ole ensimmäinen, jota minä miettisin. Hän on tehnyt hyvää työtä Tromsøn kanssa, mutta he eivät ole kärjessä ja heidän tulokset ovat vaihdelleet.

– Heillä on varaa hankkia isompi nimi kuin Valakari, Skammelsrud totesi.

Rosenborg haluaa tehdä valinnan lehden mukaan ensimmäinen joulukuuta mennessä. Tromsøssä pelaa Valakarin poika Onni Valakari, joka siirtyi kesällä Norjaan TPS:sta. Lisäksi Tromsø hankki kesällä omakseen Robert Taylorin, joka pelasi alkukauden lainalla AIK:sta.