Petteri Forsell pääsi perjantaina pelaamaan ensimmäiset minuuttinsa A-maajoukkueessa noin 1,5 vuoden tauon jälkeen. Hän tuli tunnin kohdalla Pyry Soirin tilalle ja huudatti Tallinnaan matkannutta suomalaisyleisöä juostessaan pelipaikalleen.

Suomi kaatoi Viron Nations Leaguessa lukemin 1-0. Huuhkajien kaikki kolme peliä kilpailussa ovat päättyneet samaan tulokseen ja jokaisen ottelun ainoana maalintekijänä on toiminut Teemu Pukki, jonka osuma syntyi perjantaina 91. minuutilla.

Forsell kertasi ottelun jälkeen tunnelmiaan Huu-TV:n haastattelussa.

– Olin odottanut sitä, että pääsen auttamaan maajoukkuetta, koska mulla on hyvä itseluottamus tällä hetkellä. Tuntuu, että oon kehittyny pelaajana sitä kautta, että pystyisin auttamaan meijän maajoukkuetta.

– Eteenpäin, voitetaan tää meijän lohko. Onneks sain nyt tarpeeks minuutteja, et pääsi hääräämään. Jätkät otti hyvin mukaan, antoi heti palloja ja sitä kautta mä pääsin käyttää mun vahvuuksia.

– Saatiin pelata tosi paljon siellä viimeisellä hyökkäyskolmanneksella ja rakentaa paikkoja. Se oli vaan ajan kysymys, millon me ratkastaan tää peli.

Forsell jutteli ennen kentälle menoa pitkän tovin päävalmentaja Markku Kanervan kanssa. Mitä keskustelu sisälsi?

– Sanotaan, että tosi hyvä tsemppipuhe oikeestaan. ”Rive” tietää, mitä se saa multa ja halus vaan korostaa, että (pitää) käyttää omaa vahvuuksia. Vielä varmistettiin, et miten puolustetaan ja näin. ”Lauo, jos on paikka”. Yks laukaus lähti. Oli hyvä paikka, mut vähän epäonnistui. Ehkä se joskus sit onnistuu.

Forsell toivoo Suomen parantavan erityisesti yhdessä asiassa, kun Kreikka saapuu maanantaina vieraaksi Tampereelle.

– Huolellisuutta viimeisellä kolmanneksella. Nyt me päästiin hyvin sinne. Sitten kun tehään huolellisemmin siellä niin kuin Robin (Lod) ja ”Teme” teki tuon viimeisen, niin sit me saadaan ehkä vähän aikaisemmin tehtyä noita maaleja ja sitä kautta ei tuu niin kiire siinä lopussa tehä sitä voittomaalia.