Pikkuhuuhkajien karsintataival päättyi tappioputkeen – viimeistelyssä vaikeuksia

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue ei onnistunut kääntämään kurssiaan EM-karsinnat Suomen osalta päättäneessä Liettua-ottelussaan. Liettua haki Valkeakoskelta kolme pistettä maalein 0-2.

Jos on Huuhkajat tarjonnut suomalaiselle jalkapalloyleisölle syksyn aikana pelkkiä ilon hetkiä, on Pikkuhuuhkajien osalta ollut huomattavasti synkempää. Liettua-peli kun oli Suomelle jo neljäs perättäinen tappio.

Suomi sai karsintojen kymmenestä ottelustaan yhdeksän pistettä ja sijoittui lohkossaan neljänneksi. Jatkokarsintapaikka jäi lopulta peräti 13 pisteen päähän.

Etenkin avausjaksolla Suomi oli ottelussa niskan päällä, mutta tolppien väliin ei tahdottu osua, vaan vedot suuntautuivat lähes poikkeuksetta ohi maalin. Lähimmäksi maalintekoa pääsi Mikael Soisalo, joka laukoi kerran tulisesti ylärimaan.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu reilut viisi minuuttia, iski Liettua. Keltapaitojen Daniel Romanovskij oli unohtunut täysin vapaasti vetopaikkaan lähelle maalia. Hugo Keto sai vielä torjuttua kudin tolppaan, mutta Justinas Marazas siirsi paluupallon varmasti maaliin.

Puntit olivat toiselle jaksolle tasoittuneet, ja Liettua oli useaan otteeseen lähempänä 2-0 -maalia kuin Suomi tasoitusta. Saku Ylätupa teki vaihdosta pirteänpuoleisen sisääntulon, mutta kokonaisuudessaan Suomen esitys oli vaisu.

Lisäajalla Hugo Keto saikin antautua toistamiseen. Aapo Halme kaatoi liettualaispelaajan, ja pallo vietiin pilkulle. Keto torjui ensin hienosti rankkarin, mutta pilkun ampunut Giedrius Matulevicius ehti ensimmäisenä paluupalloon ja laukoi pelivälineen verkkoon.

Suomen lohkon voittajana suoraan ensi kesän EM-kisoihin selviytyi Tanska. Puolan urakka jatkuu playoff-vaiheessa.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.