PSG-luotsi rankaisi tähtipelaajiaan – sanktiosta huolimatta ennätys plakkariin

© Kuva: Getty Images

Paris Saint-Germainissa tällä kaudella valmennusvastuun ottanut Thomas Tuchel otti kovat keinot käyttöön sunnuntai-illan ranskalaisessa klassikossa Marseillen ja PSG:n välillä. Saksalaisluotsi penkitti joukkueen tähtipelaajista Kylian Mbappén ja Adrien Rabiotin, koska nämä saapuivat myöhässä otteluun valmistaviin harjoituksiin. Mbappén ja Rabiotin sijaan avauskokoonpanoon nousivat Eric Maxim Choupo-Moting ja Julian Draxler.

Mbappé ja Rabiot ovat olleet koko alkukauden ajan Tuchelin luottomiehiä, mutta myöhästelyä valmentaja ei nähtävästi aio suvaita keneltäkään.

Ottelun edetessä Mbappé ja Rabiot pääsivät kuitenkin vaihtopenkiltä kentän puolelle. 19-vuotias Mbappé laskettiin irti 62. peliminuutilla, ja vain kolme minuuttia myöhemmin hän viimeisteli PSG:lle ottelun voittomaalin. Kauden kymmenennen maalinsa myötä Mbappé nousi tehokkaimmaksi maalintekijäksi Top 5 -liigoissa.

14 minuuttia Mbappén maalin jälkeen nurmelle hölkkäsi myös Rabiot. Avauksessa pelannut Julian Draxler oli kuitenkin se pelaaja, joka teki PSG:lle loppunumeroiksi 0-2. Syöttömerkintä kirjattiin Neymarille, vaikka näyttikin vahvasti siltä, että brasilialainen yritti laukausta eikä syöttöä takatolpalle kirmanneelle Draxlerille.

PSG on nyt voittanut kaikki Ligue 1 -kauden 11 otteluaan. Voittoputkella se nousi jakamaan TOP 5 -liigojen voittoputkiennätystä kauden alusta lukien. Vastaavaan on pystynyt vain Tottenham 58 vuotta sitten.

PSG voi ottaa ennätyksen yksin omiin nimiinsä, kun se kohtaa ensi perjantaina kotikentällään sarjakakkosen Lillen.

Lähde: Sport