Ronaldon kotiinpaluu ja legendaarisen ottelun muisto sytyttävät suosikkiselostaja Tuomas Virkkusen: ”Välit ovat niin syvät”

© Kuva: Getty Images

Mestarien liigan kolmannen ottelukierroksen odotetuimpiin kamppailuihin kuuluvan Manchester Unitedin ja Juventuksen kohtaaminen on lähihistorian valossa harvinaista herkkua.

Eurokenttien jättiläisiin kuuluvat Manchester United ja Juventus nimittäin kohtasivat edellisen kerran yli 15 vuotta sitten helmikuussa 2003 Mestarien liigan jatkolohkon otteluissa. Tiistaina Old Traffordille Juventuksen paidassa palaava Cristiano Ronaldo aloitti uransa Man Unitedin paidassa vasta saman vuoden syksyllä.

– Se on aika laillakin hämmentävää. Itse muistan ne vuoden 1999 kohtaamiset tosi elävästi, sitä 2003 vuoden ottelua en muista niin selvästi, tiistain ottelun C Morella selostava Tuomas Virkkunen toteaa SuomiFutis-sivustolle.

Virkkunen viittaa kauden 1998-99 Mestarien liigan välieriin, joista Man United eteni jännittävien vaiheiden jälkeen finaaliin, jossa se kaatoi dramaattisten vaiheiden jälkeen lisäajalla Bayern Münchenin.

– Siinä Torinon matsissa Juve meni 2-0-johtoon. Siellä oli Zizout (Zinedine Zidane), Pipot (Filippo Inzaghi) ja (Alessandro) Del Pierot. Se näytti vähän niin kuin pelatulta se homma siinä vaiheessa, mutta sitten tuli (Dwight) Yorket ja (Andy) Colet. Se oli ihan saatanan hieno ja dramaattinen peli, muista sen vieläkin yllättävän hyvin, Virkkunen muistelee.

Tiistain ottelun suuri tarina on Unitedissa vuosina 2003-2009 maailmantähdeksi kasvaneen Cristiano Ronaldon paluu Old Traffordille uuden seuransa Juventuksen paidassa. Selostaja Virkkunen kertoo fiilistelevänsä Ronaldon paluuta monestakin syystä.

– Itse ajattelen sitä, millainen Ronaldo oli silloin kun hän tuli Manchester Unitediin. Pelillisesti ajatellen hän oli enemmänkin sellainen sirkusponi ja (sir Alex) Ferguson muokkasi hänestä sitten sen huikean ja ennen kaikkea joukkueelle pelaavan pelaajan. Ferguson sai hänet käyttämään sitä uskomatonta talenttiaan enemmän joukkueen hyväksi. Viimeiset vuodet Manchester Unitedissa Ronaldo oli ihan käsittämättömän huima pelaaja, Virkkunen hehkuttaa.

Kenties suurimmaksi asiaksi Virkkunen nostaa juuri Ronaldon ja legendaarisen Man United -manageri Fergusonin poikkeuksellisen läheiset välit.

– Se ystävyys, arvostus ja luotto, mikä on Ronaldolla ja Fergusonilla, se on jotain sellaista mitä tässä nykyjalkapallossa ei kovin monella pelaajalla ja valmentajalla ole. Vaikka se onkin ammatillinen suhde, niin kyllä ne välit ovat niin syvät, että kyllä se on lähellä isä-poika-suhdetta.

– Ferguson on ollut vierailemassa euroopanmestaruuskekkereissä. Cardiffissa hän oli ainakin katsomassa, kun Ronaldo otti pystin (Mestarien liigan finaali 2017). Sellainen isähahmo hän on Ronaldolle ollut vuosien saatossa. Toivon vähän, että se Ferguson tänäänkin siellä Old Traffordilla olisi, Virkkunen päättää.

Tuomas Virkkusen selostama Manchester United – Juventus -ottelu alkaa tiistaina 23.10. klo 21.50.

Kaikki Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan ottelut suorina lähetyksinä C Moren suoratoistopalvelussa cmore.fi.

Kimmo Mäkinen