Ruotsissa hehkutetaan Huuhkajia valtamediassa – vaihtavatko Suomi ja Ruotsi sarjatasoa päittäin?

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien menestys Nations Leaguessa on noteerattu myös naapurimaassamme Ruotsissa. Suomi on todella lähellä napata lohkovoiton Nations Leaguen C-divisioonassa.

Ruotsalainen sanomalehti Aftonbladet otsikoi urheilu-puolellaan Sportbladetissa Suomen vahvaa virettä seuraavasti: ”Suomi jatkaa kunnioituksen herättämistä Nations Leaguessa”. Suomi kaatoi maanantaina Kreikan komeasti maalein 2-0 Ratinassa.

Lohkovoitto on jo käden ulottuvilla, sillä Suomelle riittää yksi piste jäljellä olevista kahdesta ottelusta lohkovoiton varmistamiseen. Myös yhden maalin tappio tai jopa 1-3-tappio Kreikalle vieraskentällä riittää lohkovoittoon ja jatkopeleihin. Lokhovoitto tarkoittaisi myös sitä, että Huuhkajat nousisi seuraavaan Nations League -kauteen B-divisioonaan eli toiseksi korkeimmalle sarjatasolle.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä. (Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.)

Samaan aikaan Ruotsin maajoukkue on tilanteessa, jossa se tarvitsee kipeästi pisteitä jäljellä olevista kahdesta ottelustaan. Ruotsi pelaa B-divisioonan kakkoslohkossa yhdessä Venäjän ja Turkin kanssa. Venäjä on tiukasti kiinni lohkovoitossa, kun taas Ruotsi on kahden pelatun ottelun jälkeen viimeisenä. Saldona kahdesta ottelusta on maaliton tasapeli Turkkia vastaan ja 2-3-tappio Venäjälle.

Upeasti MM-kisoissa esiintynyt Ruotsi on tällä hetkellä liipasimella pudota Nations Leaguen B-divisioonasta C-divisioonaan eli samaiselle tasolle, jossa Huuhkajat pelaa tällä hetkellä.