Wayne Rooney tekemässä mahdottomasta mahdollisen – pohjamudista playoffeihin?

© Kuva: Getty Images

Kun Manchester Unitedin ja Englannin maajoukkueen legenda Wayne Rooney siirtyi heinäkuussa Evertonista MLS-liigan DC Unitediin, oli United koko liigan huonoin joukkue. Noin kolme kuukautta myöhemmin DC United on kivunnut vain kahden pisteen päähän playoff-paikasta, ja sillä on vieläpä kaksi peliä vähemmän pelattuna kuin edellä olevalla Jukka Raitalan Montreal Impactilla.

DC United on kymmenen ottelun kuntopuntarissa koko liigan viidenneksi paras joukkue, ja viiden ottelun kuntopuntarissa toiseksi paras Atlanta Unitedin jälkeen. Kaikki siis alkaa viitata vahvasti siihen, että Rooney joukkueineen jatkaa kauttaan myös pudotuspeleissä.

Sunnuntai-iltana Rooney oli jälleen pääroolissa, kun DC United kaatoi Chicago Firen maalein 2-1. Vierasjoukkue Chicago johti peliä Raheem Edwardsin maalilla, mutta Rooneyn kaksi osumaa käänsivät ottelun kulun. Englantilaisen toinen maali syntyi rankkarista.

Rooneyn liityttyä joukkueeseen DC United on hävinnyt vain neljä peliä 16:sta. Maaleja joukkue on tehnyt kaksi per peli, eli tasan 32. Näistä Rooney on ollut maalin tekijänä tai syöttäjänä 15:ssa, eli lähes puolessa. Näin otetaan uusi liiga haltuun.