Yle hankki tv-oikeudet Pikkuhelmarien MM-otteluihin

© Kuva: Pekka Mäntylä
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Yle on hankkinut tv-oikeudet alle 17-vuotiaiden tyttöjen jalkapallon MM-kisoihin, jotka pelataan Uruguayssa 13.11.–1.12.2018. Ylen kanavilla nähdään ainakin Suomen maajoukkueen MM-ottelut sekä turnauksen loppuottelu.

– On hienoa, että tyttöjen MM-kisat televisioidaan ja että meillä oli mahdollisuus hankkia lähetysoikeudet. Suomalaiset seuraavat varmasti Pikkuhelmarien otteita mielellään, Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen kertoo tiedotteessa.

Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande on niin ikään mielissään, että Suomen tyttöjen historian ensimmäiset MM-ottelut nähdään myös Suomessa.

– Joukkue näytti jo keväällä EM-kisoissa tasonsa ja on upeaa, että nyt suurella yleisöllä on mahdollisuus seurata Suomen matkaa maailman parhaiden joukossa.

– Tätä kautta syntyy myös uusia esikuvia, ja yhä useammat tytöt uskaltavat tavoitella jalkapallounelmiaan. Suomen joukkue on päättäväinen ja valmiina erinomaiseen turnaukseen ja tulokseen.

Pikkuhelmarit selviytyivät Uruguayn MM-kisoihin sijoittumalla toukokuussa EM-lopputurnauksessa kolmanneksi.

Suomi pelaa Uruguayn MM-turnauksessa samassa alkulohkossa kisojen emäntämaan, Ghanan ja Uuden-Seelannin kanssa. Pikkuhelmarien urakka alkaa Montevideossa 13. marraskuuta ottelulla Uutta-Seelantia vastaan.

Ensi kesänä Yle televisioi myös naisten MM-kisat, jotka pelataan Ranskassa yhdeksällä paikkakunnalla 7.6.–7.7.2019.

Suomen alkulohkon ottelut alle 17-vuotiaiden MM-turnauksessa

13.11. Uusi-Seelanti – Suomi klo 21 (Suomen aikaa)

16.11. Suomi – Ghana klo 21

20.11. Suomi – Uruguay klo 22

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!