Barcelonalla urheilumaailman keskimäärin suurimmat vuosipalkat – Ronaldo nosti Juventuksen kärkikymmenikköön

© Kuva: Getty Images

Barcelonasta on tullut maailman ensimmäinen urheilujoukkue, joka maksaa pelaajilleen keskimäärin yli 10 miljoonaa puntaa (noin 11,3 milj. euroa) vuodessa, kertoo Sporting Intelligencen tekemäGlobal Sports Salary Survey -tutkimus.

Barcelonan pelaaja tienaa tällä hetkellä keskimäärin 11,810,981 euroa vuodessa bruttona. Tutkimuksessa on mukana kahdeksan eri urheilulajia, 13 maata, 18 sarjaa ja yhteensä 349 joukkuetta. Jalkapalloseurojen palkat on laskettu kesän siirtoikkunan sulkeutumisen jälkeen.

Ilmoitettuun keskimääräisen palkkaan ei ole laskettu mukaan mitään bonuksia, kuten sopimuksen allekirjoittamisesta tai urheilullisesta menestyksestä saatavia lisätienestejä.

Barcelonan palkkakulut ovat nousseet lähes kolmanneksen viime vuoden tutkimuksesta, mihin löytyy selitys useista jatkosopimuksista sekä uusista pelaajahankinnoista. Esimerkiksi joukkueen ykköstähti Lionel Messi solmi uuden jatkosopimuksen, jolla hän tienaa yli 56 miljoonaa euroa vuodessa.

Katalonian suurseuran arkkivihollinen Real Madrid on listalla toisena. Madrid maksaa keskimäärin pelaajilleen 9,139,423 euroa vuodessa.

Kärkikymmenikköön mahtuu jalkapalloseuroista myös Juventus, joka on noussut viime vuoden tutkimuksesta 22 sijaa ylöspäin. Räjähdysmäistä nousua selittää portugalilaistähti Cristiano Ronaldon siirto seuraan. Ronaldo, 33, on tätä nykyä Serie A:n ylivoimainen palkkakuningas.

20 joukkueen kärkeen mahtuu 12 koripallosarja NBA:n joukkuetta sekä kahdeksan jalkapalloseuraa. Edellä mainittujen jalkapalloseurojen lisäksi 20 kärjessä ovat Manchester United, Bayern München, Atlético Madrid, Paris Saint-Germain ja Manchester City.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.