Boca Juniors on edennyt Copa Libertadoresin, eli Etelä-Amerikan Mestarien liigan finaaliin.

Seuran finaalipaikka varmistui keskiviikon ja torstain välisenä yönä Brasilian São Paulossa, kun Boca haki vieraskentältä 2-2 -tasapelin Palmeirasia vastaan. Ensimmäinen osa oli päättynyt viime viikolla Bocan 2-0 -kotivoittoon.

Ottelun alku oli vauhdikas. Palmeiras oli mennä johtoon jo kymmenen minuutin jälkeen, mutta johtomaali tuomittiin VAR:n avulla paitsioksi. Hetkeä myöhemmin Bocan Wanchope Ábila laukoi maalin edestä vieraat johtoon.

Ábilan osuman myötä Palmeiras tarvitsi neljä maalia edetäkseen finaaliin.

Palmeiras onnistuikin tekemään seuraavat kaksi maalia, mutta avausosassa kummatkin maalit ampunut Boca-kärki Dario Benedetto iski viimeisen naulan Palmeirasin arkkuun toisella jaksolla tehtyään välittömästi maalin tultuaan kentälle.

Boca Juniors kohtaa Libertadoresin finaalissa legendaarisen River Platen. River Plate nappasi finaalipaikan kaadettuaan tiistaina Gremion vieraskentällä luvuin 2-1. Riverin ja Bocan väliset paikallisottelut, eli derbyt, tunnetaan maailman kiihkeimpinä ja kuumaverisimpinä otteluina.

Boca ja River eivät ole aiemmin kohdanneet toisiaan Libertadoresin finaalissa. Ensimmäinen osa pelataan ensi viikon torstaina Bocan La Bomboneralla. Ratkaiseva toinen osa näkee päivänvalonsa marraskuun 28. päivä Riverin Estadio Monumentalilla.