Englanti taisteli tiensä Final Four -turnaukseen – komea nousu takaa voittoon

© Kuva: Getty Images

Nations Leaguen A-sarjan toinen lohkovoittaja ratkaisiin sunnuntai-iltapäivänä Wembleyllä. Lohkovoiton nappasi Englanti, joka näytti pitkään olevan jäämässä lohkojumboksi ja putoamassa B-liigaan, mutta komea nousu viimeisellä vartilla toikin Englannille ykköspaikan.

Vierasjoukkue Kroatia siirtyi ottelussa johtoon 57. minuutilla. Hoffenheimin Andrej Kramaric suorastaan leikitteli Englannin puolustajien kanssa rangaistusalueella ja sijoitti pallon taidokkaasti takaylänurkkaan. Vierasvoitolla Kroatia olisi napannut paikan ensi kesäkuun Final Fourissa.

Englannin tasoituksen teki 78. minuutilla Jesse Lingard, joka sai maalin edustalle syötön Harry Kanelta. Kane itse puolestaan vei Englannin johtoon 85. minuutilla ohjattuaan Ben Chilwellin vapaapotkun verkkoon.

Kane hiljensi maalillaan samalla ottelua kotisohvillaan seuranneet espanjalaiset, sillä tasapelillä paikka Final Fourissa olisi mennyt Espanjalle. Nyt isäntämaa Portugalille turnauksessa tekee seuraa Englanti. Kahdesta muusta paikasta lopputurnauksessa kisaavat edelleen Belgia, Sveitsi, Hollanti ja Ranska.

MM-finalisti Kroatialle tappio merkitsi putoamista B-liigaan, jossa se pelaa kahden vuoden kuluttua yhdessä muun muassa Saksan ja Suomen kanssa.