Entinen Romanian maajoukkuepuolustaja Dacian Varga pudotti eilen levinneessä haastattelussa kuin ohimennen tiedon doping-kontrollista Venäjän liigassa. Tai oikeammin sellaisen puuttumisesta – ainakin hänen aikoinaan.

Kuban Krasnodar -nimistä, sittemmin konkurssiin ajautunutta seuraa vuosina 2010-2011 edustanut Varga mainitsi niin sanotun veridopingin olleen hyvin arkipäiväistä. Itse hän ei tietenkään myönnä toimintaan osallistuneensa.

– Se juttu veren kanssa…näin sitä tehtävän kollegoilleni Venäjällä. He ottivat verta pelaajilta, käyttivät sitä koeputkessa, lisäsivät happea, ja laittoivat takaisin suoneen.

Costin Ștucan

@CostinStucan
Dacian Varga, a former Romanian international, tells a blood doping story from his time in the Russian first league. He played in 2012 for Kuban with his fellow countryman Dan Petrescu (Chelsea's former defender) as manager. This was live in our morning show #doping

Toimittaja huomautti tässä vaiheessa, että kuvailtu toiminto on veridopingia, ja hyvin selkeästi kielletty asiaa valvovan WADA:n säännöstössä.

– Tiedäthän, ettei Venäjällä ole doping-kontrollia?, Varga virnisti vastaukseksi.

Keskikenttämies ei ollut ainoa romanialainen aikoinaan kyseisessä seurassa; edustusjoukkuetta valmensi tuolloin muun muassa Chelseasta tuttu Dan Petrescu.

Kuban Krasnodar ei ole sama seura, kuin esimerkiksi Ruotsin maajoukkuepuolustaja Andreas Granqvistin vuosia edustama Krasnodar.