Huuhkajat varmisti lohkovoiton ennen Nations Leaguen alkulohkovaiheen päätöskierrosta. Kreikalle koettu 0-1-tappio riitti varmistamaan historiallisen lohkovoiton.

LUE LISÄÄ ottelusta tästä linkistä.

Huuhkajien kapteenina Kreikkaa vastaan pelasi Paulus Arajuuri, koska Tim Sparv oli sivussa loukkaantumisen vuoksi. Arajuurella oli pieniä hankaluuksia löytää sanoja kuvailemaan lohkovoiton tuomia tunnelmia.

– Tämä on ihan uskomatonta, sitä ei saa vähätellä. Me voitimme meidän lohkon… olen ihan helvetin ylpeä kaikista, ketkä ovat olleet mukana. Me olemme painaneet kivisen tien tämän joukkueen kanssa, olemme käyneet välillä aika syvissäkin vesissä, niin jumalauta… anteeksi, vitsi tämä tuntuu hyvältä, Arajuuri fiilisteli hymyillen Huuhkaja tv:n haastattelussa.

Arajuuri on ollut Suomen puolustuksen ruumiillistuma Nations Leaguen otteluissa. Kreikkaa vastaan Arajuuri kuului jälleen Huuhkajien parhaimmistoon tappiosta huolimatta. Suomen joukkue osoitti Kreikkaa vastaan yhtenäisyyttä. Joukkue puolusti kollektiivisesti ja jokainen antoi kaikkensa kentällä, eikä Kreikka onnistunut tekemään toista osumaa.

– Tämä on ihan uskomaton joukkue. Meillä on paljon nuoria äijiä, joilla on kivikova pää ja hirveä itseluottamus ja positiivisuus on se sana. Ihan sama kuinka rankkoja aikoja olemme kokeneet, niin olemme pysyneet positiivisina, ja olemme uskoneet tähän juttuun.

– Meillä on tosi positiivinen meininki vaikeinakin aikoina. Nyt pitää nauttia näistä hetkistä ihan täysillä.

Tehtiin, mitä piti

Arajuuren mukaan Suomi teki Kreikkaa vastaan sen, mitä vaadittiin. Teemu Pukki sätti melko kovasti omiaan ottelun jälkeen, lue juttu tästä, mutta Arajuuri näki paljon myös positiivista. Suomella oli useita hyviä tekopaikkoja.

– Vähintään yhtä hyviä paikkoja meillä oli kuin Kreikalla. Tulos olisi voinut olla toisenlainen. Mutta ennen kaikkea tuo meidän kurinalainen puolustus. Se, miten liikuimme ja pidimme linjat kiinni, ja Kreikka turhautui siihen. Tuntui, että pystyimme pitämään Kreikan pois vaarallisilta paikoilta. Tehtiin juuri se, mitä piti, Arajuuri sanoi.

Kapteeni Arajuuri osoitti Kreikkaa vastaan suomalaista sisua. Mies nimittäin loukkasi polvensa ja pelasi pelin loppuun saakka, vaikka ei tuntenut jalkaansa.

– En tiedä oikein mikä siihen tuli. Polvi kolahti polveen ja ilmeisesti se osui jotenkin hermoon, niin katosi tunto jalasta. Oli vähän erikoinen pelata, kun ei tuntenut mitään, mutta ei siinä ollut mitään hätää.

Jos et näe alla olevaa videota haastattelusta, voit katsoa sen tästä.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Viikinki Paulus Arajuuri herkutteli 🦉Huu-TV:lle: "Olen niin hemmetin ylpeä kaikista!" #Huuhkajat #GREFIN