Huuhkajat hävisi Kreikalle torstai-iltana Nations Leaguen alkulohkon toiseksi viimeisessä ottelussa maalein 0-1. Tappiosta huolimatta tulos riitti Suomelle varmistamaan lohkovoiton.

LUE LISÄÄ ottelusta tästä linkistä.

Yksi Huuhkajien ehdottomista sankareista Nations Leaguessa on ollut Norwichin hyökkääjä Teemu Pukki, joka on tehnyt Suomen viidestä maalista kolme. Kreikkaa vastaan Pukilla oli yksi hyvä tekopaikka, mutta kosketus oli huono läpiajossa ja pallo karkasi Kreikan maalivahti Odisseas Vlachodimosille.

– Vähän kaksijakoiset fiilikset, voitettiin lohko, mutta peli ei ollut yhtään sellaista, mitä sen piti olla. Se oli tosi vaikeaa ja teimme sen itse vaikeaksi. Paljon pitää parantua, mutta tietenkin se, että voitimme lohkon, niin on positiivinen asia, Pukki kommentoi ottelun jälkeen Huuhkaja tv:lle.

Pukki ei suoraan osannut sanoa, mistä kehnompi peliesitys johtui. Syitä oli hyökkääjän mukaan monia.

– Tuskin kukaan pelasi omalla tasollaan. Ei oikein pystytty pitämään palloa ja peli meni vähän puolustamiseksi. Ehkä se vähän alitajuisesti vaikutti, kun tiesimme, että 0-1 riittää meille (lohkovoittoon).

LUE MYÖS Markku Kanervan kommentit ottelusta.

Lopussa Kreikka sai painetta kohti Suomen maalia. Hyökkäyksiä tuli varsinkin oikealta laidalta Vasílis Torosídisin keskityksistä.

Suomen A-maajoukkueen kohdalla on usein nähty karmivia loppuja otteluille. Moni muistaa esimerkiksi Islannille koetun viime hetken maalien jälkeisen tappion edellisissä MM-karsinnoissa. Myös Unkari-peikko vuodelta 1998 on yhä vielä monen muistissa. Nyt Huuhkajat kesti upeasti viime hetken tiukat paikat.

[readmore from=nations-league]

– Oli se (viimeinen vartti) jännittävää, mutta ainoastaan erikoistilanteet olivat sellaisia, joista he olisivat voineet tehdä jotain. Puolustimme muuten hyvin. Emme kyllä itse pystyneet oikein mitään luomaan siinä lopussa. Luotimme, että pystymme pitämään sen 0-1, Pukki kertasi ottelun viimeisiä hetkiä.

Suomi on nyt Nations Leaguen kautta kahden voiton päässä EM-lopputurnauksesta. Mikäli Huuhkajat ei nappaa kisapaikkaa ensi keväänä alkavista EM-karsinnoista, on kisapaikka mahdollista napata Nations Leaguen C-divisioonan pudotuspeleistä.

– Kyllä me se tiedostetaan, mutta jos peli on esimerkiksi tällaista, niin tulee vaikea tie päästä sinne. Nyt meillä on hyvä mahdollisuus sunnuntaina Unkarissa pelata paremmin, Pukki muistutti.

Katso haastattelu alta, jos et näe, voit katsoa sen tästä.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Teemu Pukki iloitsi Huuhkajien saavutuksesta varmistaa lohkovoitto. Samalla hyökkääjä tietää, että esityksen pitää parantua kisaunelman saavuttamiseksi. Katso Pukin haastattelu 🦉Huu-TV:stä #Huuhkajat #GREFIN