Kulunut viikonloppu oli suomalaisjalkapalloilijoille eurokentillä varsin hieno. Maalinteossa onnistuivat muun muassa Teemu Pukki, Pyry Soiri ja Thomas Lam, ja toisaalla Aapo Halme debytoi Englannin Mestaruussarjassa (lue lisää täältä.)

Hieman kirkkaampien parrasvalojen ulkopuolella koettiin myös kaksi iloista tapahtumaa, sillä kaksi suomalaista palasi tositoimiin pitkän sairauspoissaolon jälkeen. Toppari Valtteri Moren ja kokenut Kasper Hämäläinen pääsivät jälleen sarjajalkapallon pariin.

27-vuotias, neljä A-maaottelua pelannut Moren pelasi täydet minuutit, kun hänen joukkueensa Waasland-Beveren hävisi lauantaina kotikentällään Royal Excel Mouscronille maalein 1-2.

Moren pelasi 25. syyskuuta yhden ottelun Belgian Cupissa, mutta edellisestä sarjapelistä oli vierähtänyt peräti kahdeksan ja puoli kuukautta. Viime kautta kiusasivat erinäiset terveyshuolet, eikä Moren meinannut tällä kaudella mahtua valmentaja Sven Vermantin suunnitelmiin. Tilaisuus avauskokoonpanossa aukesi, kun Vermant vaihtui kaksi viikkoa sitten joukkueen peräsimessä Yannick Ferreraan.

Waasland-Beveren on Belgian 16 joukkueen pääsarjassa toiseksi viimeisenä ennen sunnuntain myöhäisottelua Lokeren-Charleroi. Jos Lokeren saa pelistä pisteenkin, pudottaa se Waasland-Beverenin jumboksi.

Sunnuntai-iltana paluun kentille teki puolestaan kokenut maajoukkueratsu Kasper Hämäläinen. Hämäläisen edellisestä ottelusta oli kulunut päivää vaille kolme kuukautta.

32-vuotias Hämäläinen pelasi 20 minuuttia lopusta, kun Puolan liigan kakkosena majaileva Legia Varsova haki Zaglebie Lubinin kotistadionilta 1-0 -voiton. Hämäläisen syksy on kulunut pääosin loukkaantuneena, joten Huuhkajien Nations League -taipaleelle hän ei ollut ajankohtainen nimi.

Kaikkiaan 60 A-maaottelua (9 maalia) pelannut Hämäläinen nähtiin viimeksi Huuhkajissa viime vuoden lokakuussa. Edellisissä MM-karsinnoissa Hämäläinen pelasi seitsemässä ottelussa, ja niistä viidessä hän pelasi Suomen avauskokoonpanossa.