KPV juhlii liiganousua. Kokkolan Pallo-Veikot nappasi Turusta 1-1-tasapelin ja varmisti nousun vierasmaalin turvin. KPV:n tähtipelaaja Sebastian Mannström jännitti lopputulosta kainalosauvat käsissään katsomossa.

LUE LISÄÄ ottelusta tästä linkistä.

TPS meni kapteeni Sami Rähmösen maalilla johtoon jo 18. minuutilla. Tässä vaiheessa KPV:n nousu vaikutti vielä todella kaukaiselta. KPV pääsi kuitenkin tasoihin juuri ennen taukovihellystä, kun Kalle Multanen seurasi ylärimasta kimmoneen laukauksen ja puski pelin tasoihin.

Lopulta enempää ei ottelussa maaleja nähty ja KPV varmisti liiganousun Multasen osumalla. Mannström oli varsin tyytyväinen joukkueensa kypsään esitykseen lauantaina.

– Mielestäni Tepsi lähti yllättävän varovaisesti. Tietenkin hekin pelkäsivät sitä vierasmaalia. Oli aika varovainen alku molemmilta mielestäni. Päästimme vielä vähän liian helposti Tepsin tekemään maalin, mutta onneksi saimme erikoistilanteesta tehtyä maalin henkisesti helkkarin hyvään saumaan, Mannström kertasi SuomiFutis-sivustolle.

Toisella jaksolla TPS hallitsi ja sai vyörytettyä hyökkäyksiä kohti KPV:n maalia. Muutamaa vaarallista tekopaikkaa lukuun ottamatta KPV selvitti hyvin TPS:n lähentelyt. KPV puolusti matalalla ja tiiviinä, eikä TPS löytänyt varsinkaan loppua kohden keinoja puolustuslinjan murtamiseen.

– Katsojana ja pelaajana tuntuisi varmaan vähän paremmalta, jos pidettäisiin palloa vähän enemmän. Mutta jätkät laittoivat kaiken, mitä jaloista löytyi, ja tänään se riitti.

Tavoite saavutettu

Mannström tuli KPV:hen kesken kauden kesäkuussa. Silloin tavoitteet olivat selvät.

– Tulin tänne vain yksi tavoite mielessä. Jos tulen divariin pelaamaan ulkomailta, niin en minä siinä vaiheessa miettinyt henkilökohtaisia asioita, vaan ainoastaan sitä, että autan kokkolalaisen joukkueen takaisin liigaan näin monen vuoden jälkeen, vahvasti ennen loukkaantumistaan esiintynyt Mannström sanoi.

KPV pelasi edellisen kerran liigassa kaudella 1990.

– Olen helvetin ylpeä, että me pystyimme saavuttamaan sen. Tietenkin tuntuu hyvältä, koska se oli ainoa tavoite, miksi tänne tulin.

[readmore from=liigakarsinnat]

Mannström loukkasi itsensä HIFK-ottelussa toiseksi viimeisellä kierroksella. Pauli Kuusijärven ruma taklaus mursi Mannströmin pohjeluun. Vamma vaatii noin kolmen kuukauden huilin, mutta liiganousu sai loukkaantumisen unohtumaan.

– Vaihtaisin sen, että olen loukkaantunut, niin tähän nousuun milloin tahansa. Tässä on aikaa laittaa itsensä kuntoon.

Kenttätapahtumiin Mannström ei voinut vaikuttaa lauantaina. Pelikaverit hoitivat kuitenkin homman kunniakkaasti. Neljä suomenmestaruutta voittaneelle Mannströmille lauantainen ottelu oli ainutlaatuinen.

– Se (pelin katsominen kentän laidalta) oli aivan hirveää, aivan hirveää, Mannström toisti ja jatkoi:

– En ole ikinä ollut jalkapallo-otteluissa, jossa jännittäisi noin paljon. Ihan sama, kuinka kovia pelejä olen itse pelannut urallani, niin ne eivät olleet lähelläkään mitään tällaista fiilistä. Se on vaan hirveä tunne katsoa sivusta, mutta minulla oli heti alusta lähtien tosi kova luotto meidän joukkueeseen, varsinkin sen ensimmäisen osaottelun jälkeen. Pelasimme niin kypsästi sen ottelun.

Ura jatkunee Kokkolassa

Mannström oli ehdottomasti kova vahvistus Ykköseen, ja se näkyi myös kentällä. 30-vuotias Mannström kertoi SuomiFutis-sivustolle, että ura jatkunee Kokkolassa.

– Jatkan näillä näkymin KPV:n kanssa liigassa. Se on sitten seuran asia kertoa noista asioista, kun haluavat niistä kertoa, mutta näillä näkymin jatkan, Mannström paljasti.

Kokkolasta oli matkustanut runsas määrä kannattajia tukemaan joukkuetta. Mannström kiitti kannattajia komeasta tunnelmasta, mitä Veritas Stadionilla ja aiemmin Telia 5G Areenalla nähtiin.

– Haluan kiittää kaikkia, aivan uskomaton kannustus ollut viimeisten kuukausien aikana. Meillä oli vähän vaikeampaa tossa pari kuukautta sitten. Viimeiset kaksi vieraspeliä, niin on ollut ihan uskomaton kannustus. Helsingissä kannattajia oli tähän nähden vielä tuplamäärä. Ei voi muuta kuin nostaa hattua.

Kokkola on ansainnut juhlansa. Mannströmin mukaan juhlat saattavat jatkua jonkun aikaa.

– Kokkolan kaupunki ja kokkolalainen yleisö on odottanut tätä 30 vuotta, niin kyllä me varmaan juhlimmekin sitten vähän kauemmin kuin vain tämän yhden illan. Onneksi Suomen preseason aika pitkä, niin on aikaa juhlia, Mannström virnisti.

LUE MYÖS: TPS-päävalmentaja Mika Laurikainen jättää seuran.