Leikki sikseen: kivi, paperi, sakset -ratkaisu vei brittierotuomarin hyllylle

© Kuva: Juha Tamminen

Englannin erotuomarisektorilta kuuluu kummia.  Oikeudenjakaja David McNamara on asetettu 21 päivän toimitsijakieltoon; syynä pelin alussa käyty kivi, paperi, sakset -arvonta.

McNamara tuomitsi 26. lokakuuta naisten Super League -ottelun Manchester Cityn ja Readingin välillä. Muu välineistö ilmeisesti oli asiaankuuluvasti mukana, mutta aloitusarvontaan tarvittava kolikko oli päässyt unohtumaan.

Englannin kapteeni Steph Houghton oli mukana erikoislaatuisessa arvonnassa, mikä oli omiaan nostamaan tapahtuman huomioarvoa. Uutiset eivät ole täsmentäneet, oliko kolikonheiton korvaaminen tutulla arvontaleikillä erotuomarin, vai kenties osallisten pelaajien idea. McNamara kuitenkin kantaa siitä vastuun.

Jos asiassa muuten olikin mukana leikkimielisyyttä, ei sellaista jalkapalloliitto FA: n kommentista löydy.

– Voimme vahvistaa, että erotuomari David McNamara on toimitsijakiellossa 21 päivän ajan, alkaen maanantaista 26. marraskuuta. Hän on hyväksynyt syytteen tapahtumista, joka eivät toimi lajin parhaaksi.

– Kielto on seurausta WSL-ottelusta, jossa erotuomari ei kyennyt päättämään avauspotkun antajaa kolikonheitolla, kuten säännöt edellyttävät.

Lähde: Sky Sports