Lohkovoitto jo plakkarissa – Huuhkajien sunnuntain pelissä silti iso panos

© Kuva: Juha Tamminen
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Suomi varmisti torstaina lohkovoiton Nations Leaguessa, vaikka hävisikin Kreikalle Ateenassa (lue raportti). Ykkösssija varmistui 0-1 -tappion myötä, koska lokakuussa Tampereella Suomi nujersi saman vastuksen maalein 2-0.

Lohkovoitto oli Suomelle iso asia taloudellisesti ja merkitsee nousua B-liigaan seuraavassa Nations Leaguessa. Se varmisti myös Suomen paikan EM-arvontojen kolmoskorissa, sekä sen, että Suomi pääsee jatkamaan pelejään maaliskuun 2020 jatkokarsinnassa – mikäli ei sitten selviydy lopputurnaukseen jo varsinaisten EM-karsintojen kautta.

Sunnuntain vierasotteluun Unkarissa Huuhkajat pääsee siis verrattain rennolla asenteella, mutta mikään merkityksetön ei sekään peli missään tapauksessa ole. Eikä varsinkaan Unkarille, jonka jatkopaikka C-liigassa ei vielä ole varma.

Suomelle ottelun merkitys on mahdollisten kevään 2020 pudotuspelien kotiedussa. Jatkokarsintaan selviää C-liigasta neljä joukkuetta. Nämä arvotaan kahteen välieräpariin, jotka pelaavat yksiosaisen välierän. Tuossa välierässä automaattisen kotiedun saavat C-liigan rankingin kaksi parasta, ja tuohon vertailuun Suomi kaipaa ehdottomasti vielä lisäpisteitä – ja todennäköisimmin juuri kolmea.

C-liigan muissa lohkoissa on pelaamatta vielä kaksi kierrosta, mutta tällä hetkellä jatkokarsintaan ovat vahvimmin tyrkyllä Israel, Norja ja Serbia. Jokainen varmasti ymmärtää, kuinka paljon Suomi hyötyisi siitä, jos maaliskuinen välierä pelattaisiin kotikentällä, todennäköisimmin talvisella Telia 5G Areenan tekonurmella, kuin israelilaisessa tai serbialaisessa hornankattilassa.

Ratkaiseva loppuottelu EM-kisapaikasta pelataan niin ikään yksiosaisena kahden välierän voittajan välillä, mutta tuon ottelun kotijoukkue arvotaan.

LUE MYÖS: Kuuma kysymys – Voiko Huuhkajien EM-kisapaikka ratketa kotikentällä maaliskuussa? 

Toki vaikka Suomi jäisikin nyt oman C-liigan rankingissa kolmanneksi, niin kotietu saattaisi hellitä silti, jos edellä olevista kahdesta maasta jompikumpi selviytyisi EM-kisoihin varsinaisten karsintojen kautta.

Vaikka joukkueen ja kannattajien keskuudessa vallitseekin varmasti nyt juhlamieli, niin sunnuntain ottelun merkitystä ei ole lainkaan syytä väheksyä. Voitto Budapestista, niin EM-paikasta saatetaan päästä taistelemaan kotikentällä maaliskuussa.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS