Peter Crouch sai vihiä Chelsea-tähti Eden Hazardin lahjoista jo vuonna 2011.

Nykyään Englannin Mestaruussarjan Stokea edustava Crouch kertoi Daily Mailille kuulleensa Hazardista maajoukkuekaveriltaan Joe Colelta, joka lopetti ammattilaisuransa tällä viikolla.

Cole pelasi kauden 2011-12 lainalla ranskalaisessa Lillessä. Samaista seuraa edusti tuolloin parikymppinen Hazard, joka valittiin samalla kaudella Ranskan pääsarjan parhaaksi pelaajaksi toista kertaa putkeen.

Crouch sai kuulla Hazardista syksyllä 2011.

– Joe Cole oli innoissaan, kun me puhuimme. Silloin oli syksy 2011, ja hän oli kauden mittaisella lainalla Lillessä. Hän sanoi minulle: ”On yksi poika. Hän on paras pelaaja, jonka kanssa olen ikinä pelannut. Hänellä on potentiaalia nousta parhaaksi pelaajaksi, jonka olen ikinä nähnyt”.

– Joe puhui jätkästä nimeltä Eden Hazard, mutta en tiennyt juurikaan Ranskan liigasta enkä ollut kuullutkaan hänestä. En ajatellut sitä sen enempää.

Hazard siirtyi Colen lainakauden jälkeen Chelseaan, jossa hänestä on noussut maailmankuulu huippujalkapalloilija. Hän on tätä nykyä muun muassa kaksinkertainen Valioliigan mestari ja MM-pronssimitalisti.

– Tiesin heti, että hän on erityinen, kun näin Hazardin pelaavan Chelseassa vuonna 2012. Nyt hän pelaa parasta jalkapalloaan ikinä. Hän on ehdottomasti yksi maailman parhaista.