Pikkuhelmareita motivoitiin videokoosteella: ”Maailman parhaita ei tarvitse katsoa ylöspäin”

© Kuva: Getty Images

Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue aloitti urakkansa Uruguayn MM-kisoissa 0-1 -tappiolla Uudelle-Seelannille. Perjantai-iltana Pikkuhelmarit saa uuden tilaisuuden voitonhakuun, kun se kohtaa Ghanan. Black Maidens avasi oman turnauksensa ryminällä, sillä se kellisti emäntämaa Uruguayn peräti 5-0.

Torstain joukkuepalaverissa Pikkuhelmarit kertasi muun muassa erikoistilannepelaamista. Palaverin päätteeksi valmentaja Jonne Kunnas näytti pelaajille videokoosteen otsikolla ”Defence is an Art”. Videolla esiintyi maailman parhaita puolustajia, sekä loppupuolella myös Pikkuhelmarien itsensä pelaajia, puolustamassa uhrautuvasti joukkueen otteluissa.

– Teidän ei tarvitse katsoa edes maailman parhaiden esityksiä ylöspäin. Te voitte katsoa omia suorituksianne. Te osaatte tämän. Te teette Ghanaa vastaan sen, mitä se vaatii, Kunnas totesi pelaajille Palloliiton kotisivujen uutisen mukaan.

Ghana on osallistunut Uuden-Seelannin tavoin kaikkiin aiempiin ikäluokan MM-kisoihin. Ghanalaisten murskaavasta avausottelusta huolimatta Suomen päävalmentaja Marko Saloranta uskoo vakaasti omiensa kohenevaan peliin.

– Siitä (Pikkuhelmarien avauspelistä) jäi harmittamaan sekä tulos että suoritus. Ghanaa vastaan joukkueesta otetaan irti kaikki, mitä se tuloksen puolesta vaatii. Joukkue on siihen valmis, Saloranta sanoo.

– Totta kai huomioimme vastustajan vahvuudet, mutta ennen kaikkea tavoite on tehdä omasta esityksestämme rento, rohkea ja aggressiivinen.

– Meidän matkallamme on ollut paljon otteluita, joissa tulos merkitsee isoja asioita. Olimme EM-jatkokarsinnassa selkä seinää vasten, ja saman koimme EM-kisoissa Hollantia ja Englantia vastaan.

– Joukkueemme on ollut kovissa paikoissa yhdessä usein ennenkin. Teemme Ghanaa vastaan suorituksen, joka auttaa meitä kohti jatko-otteluita.

Ottelu Suomi-Ghana alkaa kello 21, ja on nähtävissä Yle Areenassa sekä osittaisena koosteena TV2:lla.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.