Kaudella 2018 Veikkausliigan suurimpiin alisuorittajiin lukeutunut SJK tiedotti perjantaina paitsi joukkueesta poistuvista pelaajista, niin myös ensi kauden sopimustilanteestaan. Seinäjokisilla on nyt sopimus kaudesta 2019 seuraavien viidentoista pelaajan kanssa:

Mihkel Aksalu
Jesse Öst
Teppo Marttinen
Jarkko Hurme
Boris Kadio
Joel Mero
Dani Hatakka
Joonas Sundman
Ville Tikkanen
Mehmet Hetemaj
Obed Malolo
Jesse Sarajärvi
Maximo Tolonen
Denys Oliinyk
Billy Ions

– Nämä ovat hyviä pelaajia ja tämä on todellakin hyvä runko. Muutama pelaaja on myös kuin uusia vahvistuksia, sillä he olivat pitkään loukkaantuneena viime kaudella. Billy Ions, Obed Malolo ja Dani Hatakka esimerkiksi, SJK:n valmentaja Alexei Eremenko kommentoi.

– Tarvitsemme kenties 4-5 uutta vahvaa pelaajaa, joita me joukkueeseen parhaillaan etsimme. Katselemme näitä pelaajia sekä Suomesta että ulkomailta. Meillä on tarkkaan mietitty mille pelipaikoille näitä halutaan ja mitä ominaisuuksia haluan heillä olevan.

– Kokemuksesta voin sanoa, että meillä ei ole näiden kanssa kiire, vaan teemme valinnat huolella. Tärkeintä on saada oikeat pelaajat. Pelaajat joiden luonne ja ominaisuudet sopii meidän tarkoituksiin, Eremenko jatkaa seuran tavoitteista siirtomarkkinoilla.

SJK satsaa ensi kaudella erityisen paljon fyysiseen valmennukseen ja suorituskyvyn ylläpitoon. Iranin maajoukkueessa aiemmin työskennellyt Mikko Kujala saa tiimiinsä uutena vahvistuksena muun muassa Joshua Bowenin, joka on työskennellyt Valioliigassa Stoken urheilutieteen osaston johtajana.

– Loukkaantumiset olivat todella suuri ongelma viime kaudella ja muistaakseni meillä oli vain kerran sama pelaajaryhmä kahdesti kentällä peräkkäisissä peleissä. Pelaaminen kärsii siitä merkittävästi, eikä pelaajat pääse sisälle siihen, mitä haluamme heiltä.

– Mielestäni parhaat joukkueet peluuttavat pientä pelaajarinkiä ja se on meilläkin tavoitteena. Haluamme ryhmän pysyvän aina mahdollisimman paljon samana. Silloin on jatkuvuutta ja pelaajat ymmärtävät paremmin toisiaan kentällä, Eremenko perusteli satsausta.