Suomalaisselostaja huomannut Cristiano Ronaldon pelaamisessa ison muutoksen: ”Ollut yksi Juven parhaista”

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Italian Serie A:n mahtiseuran Juventuksen riveissä saatetaan yhä nieleskellä keskiviikon tuottamaa pettymystä. ”Vanha rouva” johti Mestarien liigan kotiotteluaan Manchester Unitedia vastaan loppuhetkille saakka, mutta päästi loppuhetkillä kaksi maalia ja jäi tyhjin käsin.

Italialaisseuralla olisi ollut mahdollisuus varmistaa ottelussa Mestarien liigan jatkopaikka. Juventus johtaa yhä H-lohkoa, mutta 1-2-tappion myötä United on enää kahden pisteen päässä.

Erityisen kivuliaaksi tappion teki se, että Juventuksella riitti erinomaisia maalipaikkoja ottelun ratkaisemiseen ennen valioliigaryhmän tasoitusmaalia. Entisen seuransa kohdannut portugalilaistykki Cristiano Ronaldo oli silti ainoa pallon maaliin saakka saanut torinolaisten pelaaja. United teki maalinsa käytännössä ainoista selkeistä paikoistaan.

– ManU-peli oli ehkä vähän sellainen työtapaturma. Peli olisi pitänyt pystyä tappamaan aikaisemmin, kuten niin monta kertaa aiemminkin tällä kaudella. Se on asia, jossa Juvella on eniten parannettavaa, selostaja Velja Engström tuumaa.

– Nyt he joutuvat tavallaan tekemään useasti turhaa työtä pelaamalla 75. minuutille asti yhden maalin erolla tai tasatilanteessa, ja vasta sitten ratkaisevat pelit. Jokaisessa pelissä heillä on kuitenkin ollut paikat aikaisempaan ratkaisuun.

Hänestä Juventus pelasi ns. ”perinteisen pelin” tällä kaudella. Joukkue dominoi kenttätapahtumia eikä manchesteriläisjätti päässyt peliin kunnolla kiinni.

Engström on äänessä Ruudun lähetyksessä sunnuntaina, kun Juventus vierailee Milanon San Siro -stadionilla AC Milanin luona. Futisäänen mielestä asetelmat ovat selvät: Serie A:ta kuudella pisteellä johtava Juventus on selvä ennakkosuosikki, vaikka sarjanelonen, 21 pisteessä oleva Milan onkin ottanut neljästä viime pelistään kolme voittoa ja viimeisimpänä tasapelin Eurooppa-liigan vierastaistossa torstaina Real Betisiä vastaan.

– Milanilla ei ole ollut voitoista huolimatta helppoa viime aikoina. Esimerkiksi kahdessa viime sarjapelissä Alessio Romagnoli on tehnyt voittomaalin vasta lisäajalla. Viime viikon Udinese-pelissä (1-0) Milan piti kauden ensimmäisen nollansa tämän kauden Serie A:ssa. Se kertoo heidän pelaamisestaan aika paljon, että joka pelissä tulee se yksi takaisku.

Juventus ei ole Engströmin mielestä pelannut sillä tasolla, millä joukkue pystyy parhaillaan pelaamaan.

– Mutta silti se on näyttänyt, ettei heitä oikeastaan voi tällä kaudella haastaa Italiassa kukaan.

Täksi kaudeksi Real Madridista Juventukseen siirtynyt Ronaldo, 33, on ollut joukkueen paras maalintekijä. Portugalin maajoukkuekapteenilla on kasassa seitsemän rysää Serie A:ssa. Viisinkertainen Ballon d’Or -voittaja lukeutuukin raitapaitojen alkukauden suurimpiin onnistujiin Engströmin papereissa.

– Ronaldo on mielestäni ollut yksi Juven parhaista pelaajista. Ainoa asia on, että hänelläkin olisi ollut paikkoja kolminkertaiseen maalimäärään. Jos hän olisi samanlaisessa vireessä kuin on totuttu näkemään Mestarien liigassa, että painaa joka paikasta maalin, hänellä voisi olla kasassa Serie A:ssa jo 15 maalia. Hän on kuitenkin pelannut hyvin, Engström kehuu.

Ronaldon peli ei näytä nykyisin ihan samalta kuin Madridissa. Huippupelaaja vaikuttaa Engströmistä epäitsekkäämmältä.

– Hän ei enää yritä niin paljon itse vaan myös oikeasti syöttelee sellaisista paikoista, mistä olisi vielä muutama vuosi sitten aina laukonut. Nyt tuntuu, että hän pelaa enemmän joukkueelleen ja vähemmän itselleen.

Serie A:n huippuottelut näkyvät suorina lähetyksinä Ruudussa. Sunnuntaina 11.11. kello 21.30 alkava AC Milan-Juventus näkyy ilmaiseksi televisiokanava Jimiltä klo 21.20 alkaen.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS