Suorastaan satumainen käsikirjoitus – suomalaiskonkari piti Allsvenskanin mestaruustaistelun hengissä

© Kuva: Juha Tamminen

Daniel Sjölund on pelannut Allsvenskanissa jo vuodesta 2003 lähtien, mutta tämän kauden päätyttyä edessä on mitä todennäköisimmin muutto Suomeen ja Ahvenanmaalle. Kuluvalla kaudella minuutteja on tullut erittäin niukasti – seitsemässä sarjaottelussa yhteensä alle kaksi tuntia – mutta sunnuntaina Sjölund päästettiin ottelun lisäajalla kentälle hyvästelemään kotiyleisönsä Norrköpingin kannattajat.

Eikä ”Daja” olisi läksiäisiään voinut yhtään komeammin viettää. 35-vuotias keskikenttäpelaaja teki lisäajan neljännellä minuutilla – kaksi minuuttia kentälletulonsa jälkeen – Norrköpingille 3-2 -voittomaalin Örebrosta, ja piti siten Allsvenskanin mestaruustaistelun vielä ainakin hetken aikaa hengissä.

Suorastaan satumaisen Sjölundin tarinasta Allsvenskanissa tekee se, että hän teki 15 vuotta sitten Allsvenskan-uransa ensimmäisen maalin vietettyään kentällä noin minuutin, ensimmäisellä pallokosketuksellaan. Nyt ympyrä sulkeutui niin ikään heti vaihdosta kentälle tulon jälkeen, huikean Allsvenskan-uran kenties viimeisellä kosketuksella (ainakin kotipeleissä).

Norrköping nousi voittonsa myötä pisteen päähän sarjakärki AIK:sta. AIK:lla on kuitenkin mahdollisuus varmistaa mestaruutensa vielä samana iltana, kun se isännöi täpötäydellä Friends Arenalla Sundsvallia. Ottelu alkoi kello 18.30. Mikäli AIK ei ottelua voita, ratkaistaan mestaruus ensi lauantain päätöskierroksella. Monilta Twitterin käyttäjiltä ei jäänyt huomaamatta sekään, että Sjölund edusti pitkään juuri AIK:n paikallisvastustaja Djurgårdenia, joten samalla hän teki myös Djurgården-faneille ”palveluksen”.

Ottelussa Norrköping-Örebro nähtiin Sjölundin lisäksi myös kaksi muuta suomalaispelaajaa. Sekä isäntien Simon Skrabb että vieraiden Albin Granlund huhkivat kentällä täydet peliminuutit.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.