”Etelä-Amerikan Mestarien liigan”, eli Copa Libertadoresin kaksiosaisesta loppuottelusta odotettiin suurta urheilujuhlaa ja viheriöiden draamaa, kun finaaliin raivasivat tiensä veriviholliset, Buenos Airesin ylpeydet Boca Juniors ja River Plate. Valitettavasti lauantain pippalot jouduttiin kokonaan perumaan Riverin kannattajien ala-arvoisen ja väkivaltaisen käytöksen takia.

River Platen kannattajat heittivät stadionille matkalla olleen Boca Juniorsin bussin ikkunoihin kiviä, tiiliä, lasipulloja, ja pippurisumutetta (lue lisää aiheesta täältä). Ainakin kaksi Bocan pelaajaa saivat rytäkässä jonkinasteisia silmävammoja sekä haavoja käsiinsä. Säikähdys oli varmasti suuri jokaisen kohdalla.

Nyt on paljastunut, että tapahtumassa oli aineksia vielä paljon pahempaankin, sillä Bocan joukkueen bussia kuljettanut mieshenkilö oli menettää tajuntansa kesken ajon. Mikäli bussin apulaiskuljettaja ei olisi tarttunut rattiin kriittisellä hetkellä, olisi tilanteesta saattanut aiheutua todellinen suuronnettomuus.

Bussi kulki kovalla nopeudella vihaisten River-kannattajien yllätettyä sen mutkassa. Bussia tavallisestikin ajava ”El Gringo” kertoi tapahtuneesta Radio Continentalille puoli vuorokautta potentiaalisen katastrofin jälkeen.

– Ikkuna särkyi siihen heitetyn kiven takia ja kivi osui kylkeeni. Menetin ajoneuvon hallinnan, ja Horacio Paolini tarttui rattiin, bussikuski kertoi.

[readmore from=Copa-Libertadores]

– Jos apulaiskuljettaja Paolini ei olisi tarttunut rattiin, siitä olisi voinut tulla tragedia. Kun näin kiven, en muistanut enää mitään, kunnes tartuin rattiin ja totesin olevani kunnossa. Hetken ajan hengitykseni kuitenkin salpaantui.

– Pahinta oli Lidoro Quinterosin ja Libertadorin risteyksessä. Hyökkäys oli siellä massiivinen. Näytti siltä, että meitä oli odottanut armeija. Tulimme jalkapallopeliin, emme sotaan, El Gringo päätti kertomuksensa.

Ottelu River Platen ja Boca Juniorsin välillä peruttiin lopulta myös sunnuntailta. Uutta ajankohtaa ottelulle etsitään (lue uutinen).

Lähde: Libero