Jamaikan jalkapalloliitto kannustaa entistä pikajuoksijatähteä Usain Boltia siirtymään jamaikalaiseen joukkueeseen, jotta liitto voisi harkita häntä maajoukkueeseen.

Ammattilaisjalkapalloilijaksi tähtäävä Bolt, 32, oli testijaksolla Australian pääsarjaseura Central Coast Marinersissa, joka teki hänelle myös sopimustarjouksen. Jamaikalaissprintterin palkkapyyntö oli kuitenkin Marinersille liian suuri. BBC kertoi lokakuussa, että Australian jalkapalloliitto on mahdollisesti valmis maksamaan osan Boltin palkasta, jotta hän voisi siirtyä Marinersiin.

Bolt hylkäsi tarjouksen myös maltalaiselta Valletta FC:ltä.

Jamaikan jalkapalloliiton presidentti Michael Rickets toivoo, että Bolt siirtyisi pelaamaan kotimaahansa.

– Olen hieman pettynyt, että Usain ei ole tehnyt sopimusta jamaikalaisen seuran kanssa. Se antaisi meille mahdollisuuden nähdä häntä paljon enemmän, päivitteli Rickets ESPN:lle.

– Jos hän osoittaa olevansa tarpeeksi hyvä Jamaikan joukkueeseen, niin hän tulee saamaan kutsun, mutta me seuraamme hänen kehitystään tarkasti. Valmentaja tekee päätöksen, mutta me näkisimme hänet mielellämme totisessa, oikeassa ottelussa.

Bolt olisi jalkapalloilullisesta tasostaan huolimatta PR-mielessä erittäin arvokas.

– Olemme toiveikkaita, koska Usain keräisi varmasti yleisöä. Monet ihmiset tulisivat paikan päälle katsomaan Usain Boltia pelaamassa jalkapalloa.