Etelä-Amerikan Mestarien liiga eli Copa Libertadores saatiin vihdoin sunnuntai-iltana pelattua päätökseensä. River Plate kruunattiin mestariksi, kun se kukisti Madridissa Santiago Bernabéulla pelatussa toisessa osaottelussa jatkoajan jälkeen toisen buenosairesilaisjoukkueen Boca Juniorsin 3-1 (lue raportti).

BBC Sport

@BBCSport
It was supposed to be played in November.

It was supposed to be played in Buenos Aires.

Eventually it was played in December - in Madrid.

But boy, was the second leg of the #CopaLibertadores final between Boca Juniors and River Plate worth the wait!
👉 bbc.in/2EjjDj6

Etelä-Amerikan maanosaliitto CONMEBOL julkaisi pian finaalin päättymisen jälkeen Copa Libertadoresille omistamalla Twitter-tilillään kuvan mestaruuspokaalista, johon oli jo lisätty tuore River Platen mestaruuslaatta.

Monien huomio kiinnittyi kuitenkin tämänvuotista laattaa ylempiin, aiempiin mestaruuslaattoihin. Oma lukunsa on vuoden 2000 Boca Juniorsin laatta, joka on alkanut jo melkoisesti kulua, mutta varsinaisesti sosiaalisessa mediassa on naureskeltu vuoden 2009 mestaruuslaatalle. Tekstissä on nimittäin kirjoitusvirhe.

Mestaruusjoukkueen nimi on Club Estudiantes de La Plata, mutta pisimpään sanaan a on vaihtunut e:ksi. Lisäksi de on kirjoitettu isolla. Virhe on aiheuttanut huvitusta siksikin, että sana ”diente” tarkoittaa suomeksi hammasta.

Joku voisi luulla, että yhdeksässä vuodessa kyseinen kirjoitusvirhe tulisi korjattua, mutta CONMEBOL:ssa ei nähtävästi pidetä tällaisten asioiden kanssa erityisempää kiirettä.

CONMEBOL Libertadores

@Libertadores
⚪🔴⚪ ¡La Copa tiene una nueva chapa!🥇🔨