Huuhkajien mukaan 19-vuotias superlupaus: ”Tavoite on tehdä debyytti”

© Kuva: Juha Tamminen

Viime kesänä U19-poikien EM-lopputurnauksessa Suomen kapteenina toiminut Saku Ylätupa suuntaa tammikuussa miesten A-maajoukkueen mukana leirille Qatariin.

Hollannin suurseura Ajaxin organisaatiossa pelaavalle Ylätuvalle, 19, kutsu Huuhkajiin oli hänen ensimmäisensä.

– Oli hienoa saada kutsu Huuhkajiin. Pääsen ensimmäistä kertaa mukaan, joten lähden ilman muuta nauttimaan. Tavoite on tehdä debyytti, Ylätupa toteaa Palloliiton sivuilla

Ylätupa pelasi kaikki kolme ottelua U19 EM-kotikisoissa heinäkuussa, minkä jälkeen hän nousi Juha Malisen valmentamaan U21-maajoukkueeseen. Rooli Pikkuhuuhkajissa kasvoi syksyn mittaan, ja nyt edessä on valmistautuminen syksyn EM-karsintoihin. Suomen lohkoon arvottiin Tanska, Romania, Ukraina, Pohjois-Irlanti ja Malta.

– Lohko on mielestäni aika paha, mutta eihän niitä helppoja olekaan. Olen odottavaisin mielin, karsinnat saisivat jo alkaa. Uskon, että meillä on hyvä joukkue kasassa. Vuoden tärkein tavoitteeni on päästä pelaamaan mahdollisimman paljon ja että saisimme syksyllä hyvän alun karsinnoille.

Huuhkajien Qatarin miehistöstä myös Hugo Keto, Kaan Kairinen ja Lassi Lappalainen ovat vielä U21-maajoukkueikäisiä. Leirille lähtee myös Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Malinen.

Seurajoukkuetasolla Ylätupa saanut minuutteja enimmäkseen vaihdosta, mutta avasi maalitilinsä marraskuussa. Joukkue pelaa maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla ja on kahdeksantena.

– Kauteni on ollut hieman rikkinäinen, en ehtinyt kunnolla pre-seasonille ja yhtenäiset treenijaksot ovat jääneet vähän vähiin. Nyt pelit ovat alkaneet kulkea paremmin. Minun pitää saada enemmän vastuuta ja sitä kohden menen.

Suomi kohta Qatarin leirillään Ruotsin 8.1. ja Viron 11.1.