Italian Serie A:ssa muhii jättiyllätys – konkurssista Eurooppaan?

© Kuva: Getty Images

Parma on vauhdilla palaamassa italialaisen jalkapallon huipulle.

Reilut kolme vuotta sitten jälleen konkurssiin ajautunut Parma joutui aloittamaan toimintansa uudelleen neljänneltä sarjatasolta, Serie D:stä. Historiallisten kolmen peräkkäisen sarjanousun jälkeen joukkue löytyy Italian pääsarjasta sijalta kuusi, kun 13 ottelua on pelattu. Nykyinen sijoitus oikeuttaisi kauden päätyttyä paikan Eurooppa-liigan karsintoihin.

– Tuntuu yhä siltä kuin näkisin unta. Minun on vaikea selittää sitä, kun ajattelen kaikkea, mitä vuoden 2015 ja tämän päivän välillä on tapahtunut, kommentoi Parman presidentti Pietro Pizzarotti AP:n mukaan.

– Menestyksemme takana ei ole salaisuuksia. Halusimme yksinkertaisesti näyttää kaikille, ettemme ole pelkästään epäonnistujia. Ja se koskee kaikkia: seurajohtoa, pelaajia, valmentajia ja ennen kaikkea kannattajia.

– Ylpeydestä syntyy ihmeitä, mutta katson yhä selkämme taakse. Tavoitteemme on välttää putoaminen.

Parma ei ole pelkästään napsinut pisteitä, vaan se on ottanut niitä myös vaikeilta vastustajilta. Crociati laittoi kolmannella sarjakierroksella suurseura Juventuksen ahtaalle, mutta hävisi lopulta 1-2. Kaksi viikkoa myöhemmin Parma haki kuitenkin Internazionale Milanolta täyden pistepotin 1-0-vierasvoitolla. Vuosia Serie A:n keskikastiin lukeutuneet seurat ovat toisensa perään joutuneet taipumaan sarjanousija Parmalle.

Tällä hetkellä Parma on kolmen ottelun tappiottomassa putkessa. Viime viikonloppuna se kaatoi tunnin ajomatkan päästä saapuneen Sassuolon lukemin 2-1. Sunnuntaina vuorossa on vierailu AC Milanin luokse San Sirolle.

Parma on kerännyt 13 ottelusta 20 pistettä. Se on nyt puolivälissä tavoitettaan, ”maagista” 40 pistettä, joka riittää yleensä putoamisen välttämiseen.

– Meidän on päästävä 40 pisteeseen mahdollisimman pian, ja sitten katsotaan, sanoi Parman keskikenttäpelaaja Luca Siligardi.

– Me menemme San Sirolle voittamaan. Se on varmaa.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille