”Ei ole muita sellaisia bileitä kuin Pukki Party.” Muun muassa näin todettiin Twitterissä Teemu Pukin tehtyä illan ensimmäisen maalinsa Derbyn verkkoon. Pukki ei kuitenkaan tällä(kään) kertaa tyytynyt yhteen osumaan, vaan viimeisteli ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella illan toisen maalinsa. Kahden maalin peli oli Pukille kauden kolmas.

Pukin 3-2 -maali näytti jo riittävän Norwichille voittoon, mutta sitten stadionilla koettiin yllättävä ongelma. Yksi stadionin valonheittimistä teki lakon, ja joukkueet komennettiin pukukoppiin. Peliä päästiin jatkamaan vasta vajaan 20 minuutin tauon jälkeen.

Norwich City FC

@NorwichCityFC
Play is still on hold here, this seems to be the problem ⬇️ #ncfc

Tauko sotki kotijoukkueen pasmat pahemman kerran, ja Derby nousi ottelun lopussa rinnalle ja ohi. Norwichin voitonjuhlat vaihtuivat siis dramaattisesti 3-4 -tappioon. Pukki otettiin vaihtoon Derbyn 3-3 -tasoitusmaalin jälkeen.

FULL-TIME | Norwich City 3-4 Derby County

Norwich's unbeaten run came to an end as Derby came from behind to beat the Canaries with two late goals. #ncfc

Pukin maali oli miehelle jo kauden 15:s osuma Mestaruussarjassa. Näin Pukki nousi sarjan maalipörssin ykkösnimen Neal Maupayn (Brentford) rinnalle, joskin Maypaylla on tilastoissa yksi maalisyöttö enemmän. 15 maalissa on myös Sheffield Unitedin Billy Sharp.

Mestaruussarjan virallinen nimisponsori SkyBet nimesi ottelun viimeisen kymmenminuuttisen osuvasti ”Teemu Pukki timeksi”. Pukin kauden 15 maalista 14 on syntynyt toisilla puoliajoilla ja kuusi ottelun viimeisellä varttitunnilla.

@bet365
🎉 CONFIRMED: There ain't no party like a Teemu Pukki party.

GOAL! Norwich 2-0 Derby

Teemu Pukki has played a direct hand in 18 goals in the Championship this season, only Neal Maupay has managed more (21)

Follow the action live -- whoscored.com/Matches/128902…

Matt Murphy

@Matt__Murphy

Matt Murphy

1-0 Norwich. Ben Godfrey with his first goal for the club. They've had the ball for about 4 years now, so it's been coming. #NCFC #DCFC
2-0 Norwich. Teemu Pukki with his ninth goal in 10 games. And for once it's not in the last 10 minutes. #ncfc #dcfc

Norwich jatkaa sarjan kakkosena, eikä onnistunut kuromaan eroa kiinni sarjakärki Leedsiin, joka hävisi yllättäen kotikentällään Hullille maalein 0-2. Aapo Halme seurasi koko ottelun Leedsin vaihtopenkiltä.

Toisaalla Niki Mäenpää pelasi nollapelin, kun Bristol City voitti Rotherhamin maalein 1-0. Rotherhamilta ajettiin toisella puoliajalla kaksi pelaajaa ulos. Nollapelin pelasi myös Anssi Jaakkola, kun Reading ja QPR pelasivat maalittoman tasapelin Lontoossa.