Englannin Mestaruussarjassa pelaa kaudella 2018-19 useita suomalaispelaaja, etunenässä Norwich Cityssä Huuhkajien hyökkääjä Teemu Pukki. TV näyttää kaikki Mestaruussarjan (Championship) pelit suorina livestream-lähetyksinä asiakkailleen ilmaiseksi.

Mestaruussarja, eli englannin kieliseltä nimeltään Championship on Englannin toiseksi korkein sarjataso Valioliigan jälkeen. Lisäksi Mestaruussarja on The Football Leaguen korkein divisioona. Yleisesti Mestaruussarjan tasoa pidetään erittäin kovana ja parhaissa arvioissa sitä pidetään jopa top-5-liigojen jälkeen kovimpana.

Mestaruussarjan seuroissa on useita suomalaisia pelaajia. Säännöllisesti peliaikaa saavat maalivahdit Niki Mäenpää (Bristol City) ja Anssi Jaakkola (Reading) sekä hyökkääjä Teemu Pukki (Norwich City).

Lisäksi peliaikaa kärkkyvät keskuspuolustaja Aapo Halme (Leeds United), hyökkääjä Marcus Forss (Brentford) sekä keskikenttäpelaaja Jaakko Oksanen (Brentford).

Näin katsot Englannin Mestaruussarjaa ilmaiseksi

Haluatko nähdä Teemu Pukin ottelut suorana ja ilmaiseksi? TV tarjoaa livestreamit Englannin Mestaruussarjan otteluihin ilmaiseksi asiakkailleen. TV:n livestream-lähetyksiä pystyt katsomaan, kun pelitililläsi on 0,01€ rahaa.

Jos sinulla ei ole vielä pelitiliä, pääset tekemään tilin TÄSTÄ. Saat myös ensitalletuksen riskittömän vedon 100€ asti. Ottelun katsominen on täysin laillista eikä vaadi rahapelaamista.

Livestream-ohjeistus

1. Siirry ille TÄSTÄ.
2. Tee talletus (saat riskittömän vedon 100€ asti).
3. Voit katsoa nyt kaikki Mestaruussarjan (Championshipin) pelit ilmaiseksi.

Kirkkain tähti: Teemu Pukki

Suomen A-maajoukkueen hyökkääjä Teemu Pukki siirtyi heinäkuussa 2018 Norwichiin ilmaisella siirrolla tanskalaisesta Brøndbystä. 28-vuotiaana Englannin kentille siirtynyt Pukki halusi uuden haasteen upeasti menneiden Brøndby-vuosien jälkeen.

Mediassa Pukin siirtoa pidettiin hieman yllättävänä. Arvioissa epäiltiin riittääkö Pukin fyysisyys perinteiseen englantilaiseen jalkapalloon. Alkukausi on osoittanut, että Pukki on ottanut suuria harppauksia eteenpäin varsinkin voimapuolella. Mestaruussarja on myös muuttunut pelillisesti pelaavampaan suuntaan, mutta sarjassa vaaditaan yhä fyysisyyttä.

Pukki on joulukuuhun mennessä saanut kaksi ehdokkuutta koko sarjan kuukauden pelaajaksi, mikä kertoo loistavasti sujuneesta alkukaudesta. Yksi huima hetki nähtiin marraskuussa, kun Pukki teki kaksi maalia Millwallia vastaan. Pukin toinen osuma oli ottelun voittomaali ja se nähtiin lisäajan seitsemännellä minuutilla. Katso ottelun kooste alta.

Vahvat otteet ovat jo herättäneet spekulaatioita siirrosta isompiin ympyröihin eli Valioliigaan.

Norwich keikkui myös sarjakärjessä, kun joulukuu alkoi, joten Pukin mahdollisuudet pelata ensi kaudella Valioliigassa on siltä osin yhä omissa käsissä. Joka tapauksessa tällä hetkellä vaikuttaa vahvasti siltä, että Pukki voisi olla seuraava suomalainen valioliigapelaaja. Pukin sopimus Norwichin kanssa on voimassa kesäkuuhun 2021.

Pukki valittiin kaudella 2018-19 Englannin Mestaruussarjan parhaaksi pelaajaksi. Lue aiheesta lisää täältä.

Teemu Eino Antero Pukki
Syntynyt: 29.3.1990 (28 vuotta)
Kasvattiseurat: Kotkan Nappulat, FC KTP, FC KooTeePee
Pelipaikka: Hyökkääjä
Tilastot 9.12.2018 mennessä:

Kausi Joukkue Kilpailu O M K P
2018/2019 Norwich Mestaruussarja 41 28 2 0
2017/2018 Bröndby Superliga 36 17 2 0
2016/2017 Bröndby Superliga 34 20 3 0
2015/2016 Bröndby Superliga 33 9 2 0
2014/2015 Bröndby Superliga 27 9 3 0
2014/2015 Celtic Skotl. Valioliiga 1 0 0 0
2013/2014 Celtic Skotl. Valioliiga 25 7 2 0
2013/2014 Schalke Bundesliiga 1 0 0 0
2012/2013 Schalke Bundesliiga 17 3 0 0
2011/2012 Schalke Bundesliiga 19 5 0 0
2011 HJK Veikkausliiga 17 11 0 0
2009/2010 Sevilla La Liga 1 0 0 0
2008/2009 Sevilla La Liga 1 0 0 0
2008/2009 Sevilla B Segunda Division 1 0 0 0

 

» Katso Teemu Pukin matsit livestream-lähetyksinä ilmaiseksi

Isossa roolissa: Niki Mäenpää ja Anssi Jaakkola

Suomen A-maajoukkueesta sivuun jäänyt Niki Mäenpää, 33, on noussut avauskaudellaan Bristol Cityssä ykkösmaalivahdiksi. Mäenpää siirtyi elokuussa 2018 valioliigaseura Brightonista Mestaruussarjan Bristoliin, jossa peliaikaa on tullut mukavasti kaudella 2018-19.

Pitkään kakkosmaalivahdin roolissa ollut Mäenpää ei saanut juurikaan näyttöpaikkoja Brightonissa. Kaikki on muuttunut kuitenkin Bristolissa, jossa vastuuta on tullut varsin paljon.

Jaakkola pelaa toista kauttaan Mestaruussarjaa Readingissa. Joulukuuhun mennessä Jaakkolalla oli jo enemmän pelattuja otteluita kuin viime kaudella yhteensä. Vastuu on jakautunut Readingissa melko tasaisesti kaikille kolmelle maalivahdille (Jaakkola, Vito Mannone, Samuel Walker).

Kannattajat äänestivät Jaakkolan jopa Readingin marraskuun pelaajaksi. Readingin kausi on kuitenkin ollut haasteita täynnä. Joulukuun alussa seura ilmoitti antaneensa potkut managerilleen Paul Clementille, joka antoi ennen potkujaan paljon peliaikaa nimenomaan Jaakkolalle.

Tulevaisuuden nimet: Aapo Halme, Jaakko Oksanen, Marcus Forss

Otsikon listaukseen voisi nostaa myös QPR:n laitapuolustaja Nicholas Hämäläisen, joka on tällä kaudella saanut peliaikaa Liigacupin otteluissa. Hämäläinen sai jo ensimmäiset ottelunsa Mestaruussarjassa kaudella 2016-17, mutta sen jälkeen esiintymisiä ei ole tullut sarjan puolella.

Tällä kaudella ehdottomasti kuumin nuori suomalaisnimi on HJK:sta Leedsiin noin 560 000 eurolla tammikuussa 2018 siirtynyt Aapo Halme. Marraskuun lopussa Halme teki debyytin Leedsin paidassa Mestaruussarjassa Niki Mäenpään edustamaa Bristol Cityä vastaan. Halme työskentelee Leedsissä legendaarisen valmentajavelho Marcelo Bielsan alaisuudessa.

Leedsillä oli marraskuun lopulla loukkaantumishuolia toppariosastolla, mikä avasi Halmeelle mahdollisuuden, johon suomalaistoppari tarttui vahvasti. Halme pelasi kelpo ottelun ja sai kehut Bielsalta.

– Hän oli muotomme sisällä, mikä esti vaaralliset tilanteet. Aapo Halme esitti hyvän suorituksen, Bielsa sanoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Halme sai pian myös toisen esiintymisensä parrasvaloissa, kun joulukuun alussa hänet vaihdettiin kentälle Sheffield Unitedia vastaan Liam Cooperin loukkaannuttua. Halmeen peliaika edustusjoukkueen puolella riippunee paljon Leedsin loukkaantumistilanteesta.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva ounasteli Halmeen ottavan suuriakin harppauksia kehityksessä, mikäli vain vastuuta tulee. Halmeen kohdalla on kuitenkin hyvä muistaa, että hänellä on kesältä alla pitkä loukkaantuminen. Pääasiassa vastuuta on tulossa Leedsin U23-joukkueessa, ellei edustusjoukkueen puolella tule lisää loukkaantumisia toppariosastolle.

– Hieno homma, että hän on debytoinut Championshipissä. Hän on tyyppinä ja luonteeltaan kehityskelpoinen pelaaja. Osittain toki loukkaantumisten takia päässyt nyt pelaamaan, Kanerva pohti Palloliiton joulukuun alussa järjestämässä lehdistötilaisuudessa.

Brentfordissa kasvaa kaksi suomalaisen jalkapallon tulevaa suurta nimeä: hyökkääjä Marcus Forss, 19, sekä keskikenttäpelaaja Jaakko Oksanen, 18. Forss kärsi alkukauden aikana loukkaantumisesta, mutta aloitti harjoittelun joukkueen mukana joulukuun alussa. Oksanen on päässyt aistimaan edustusjoukkueen tunnelmaa muutamassa Mestaruussarjan ottelussa vaihtopenkin puolelta.

Forss sai debyyttinsä heti kauden 2018-19 alussa. Lisäksi Forss paukutti Liigacupissa myös maalin elokuussa Southendia vastaan. Forssin kohdalla odotukset ovat jo tällä kaudella suuremmat. Forss nimittäin nimettiin kauden alussa edustusjoukkueen kokoonpanoon. Molemmat suomalaisnimet ovat joka tapauksessa kasvamassa hiljalleen Brentfordin edustusjoukkueen pelaajiksi.

Katso Forssin osuma Southendia vastaan alta.

Suomalaisten otteluita kaudella 2018-19

Norwichin otteluohjelma 8.12. eteenpäin (Teemu Pukki)

Näytä ottelut

Brentfordin otteluohjelma 8.12. eteenpäin (Marcus Forss, Jaakko Oksanen)

Näytä ottelut

Bristol Cityn otteluohjelma 8.12. eteenpäin (Niki Mäenpää)

Näytä ottelut

Readingin otteluohjelma 8.12. eteenpäin (Anssi Jaakkola)

Näytä ottelut

Live-sarjataulukko: Mestaruussarja

Kaksi parasta nousee suoraan Valioliigaan ja neljä seuraavaa pelaavat pudotuspelit, joiden voittaja nousee myös Valioliigaan. Sarjan kolme viimeistä putoavat suoraan sarjatasoa alemmas League Oneen.

[get-league-standings league=”mestaruussarja” columns=”sijoitus joukkue ottelut voitot tasapelit häviöt maaliero pisteet”]