Luka Modricin täydellinen vuosi huipentui – ensimmäinen valinta Kroatian vuoden urheilijaksi

© Kuva: Getty Images

Real Madridin keskikenttäpelaaja Luka Modric pelasi kuta kuinkin täydellisen vuoden. Modric voitti seurajoukkueensa kanssa kolmannen kerran peräkkäin Mestarien liigan, johdatti Kroatian MM-loppuotteluun ja putsasi palkintopöydän useissa eri gaaloissa. Modric valittiin MM-kisojen parhaaksi pelaajaksi, ja lisäksi hänet palkittiin muun muassa The Best -palkinnolla ja Ballon d’Orilla.

Palkintosateelle ei tullut loppua vuoden viimeisinä päivinäkään, sillä keskiviikkona Modric valittiin Kroatian vuoden miesurheilijaksi. Palkinnon jakaa perinteisesti kroatialainen urheilulehti Sportske Novosti.

Monen mielestä voi olla jopa hämmästyttävää, että 33-vuotias Modric voitti palkinnon nyt vasta ensimmäisen kerran. Pieni Kroatia on tosin tuottanut maailmalle valtavasti urheilusuuruuksia niin yksilö- kuin joukkuelajeihinkin.

– On minulle suuri kunnia, että saan olla paras tässä kilpailussa, Modric totesi Zagrebissa pidetyssä palkintogaalassa.

– Pelaan mielelläni tässä maajoukkueessa ja teen niin niin pitkään kuin minusta tuntuu, että voin auttaa joukkuetta.

Modricista tuli kaikkiaan kuudes jalkapalloilija, joka on valittu Kroatian vuoden miesurheilijaksi. Tällä vuosikymmenellä valinta osui jalkapalloilijalle jo kolmannen kerran. Vuonna 2013 kunnian sai Mario Mandzukic ja vuonna 2015 Ivan Rakitic. Selvästi useammin vuoden miesurheilijana on Kroatiassa kuitenkin palkittu tennispelaaja, pöytätennispelaaja tai koripalloilija.

Vuoden naisurheilijavalintoja ovat Kroatiassa hallinneet yleisurheilijat, jotka ovat saaneet kunnian yhtäjaksoisesti vuodesta 2007 lähtien. Kiekonheittäjä Sandra Perkovic valittiin vuoden naisurheilijaksi nyt seitsemännen kerran peräkkäin.

Vuoden joukkueeksi valittiin odotetusti Kroatian MM-hopealle yltänyt jalkapallomaajoukkue.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.