Mestarien liigasta tippuneen Interin hyökkäyspelaaminen kerää kritiikkiä: ”Mielikuvituksetonta ja yksiulotteista”

© Kuva: Getty Images
KuPSin eurounelma on elossa! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Italian Serie A:ssa kolmantena oleva Internazionale Milano joutui pettymään raskaasti tiistaina jäätyään 1-1-tasapeliin kotikentällään hollantilaista PSV Eindhovenia vastaan.

Tuloksen myötä Inter jäi Mestarien liigan lohkossaan kolmanneksi, vaikka oli tasapisteissä keskinäisten otteluiden paremmuudella lohkokakkosena jatkoon menneen Tottenhamin kanssa. Molemmat keräsivät kuudesta ottelusta kahdeksan pinnaa.

Interin seuraava haaste takaiskun jälkeen on edessä lauantaina, kun joukkue isännöi Udinesea. Serie A:ta Ruudulle selostava Juuso Ikonen uskoo milanolaisryhmän astelevan kentälle ärsytettynä ja voitontahtoisena.

– Siinä on kaksi vaihtoehtoa: joko nuollaan vähän vielä haavoja ja ollaan ns. ilmat poissa -tilassa, tai sitten kentälle tulee erittäin ärhäkkä joukkue. Ei tule varmastikaan mikään normaalilatauksen peli. Inter on ärhäkkä ja ärsytetty tai sitten hieman lamaantunut.

– Itse uskon, että aika aggressiivinen joukkue tulee kentälle.

Udinese on kerännyt 15 sarjapelistään vain 13 pistettä ja on 20 joukkueen sarjassa sijalla 17 eli vain kahden pisteen turvin putoamisviivan yläpuolella. Ikosen mukaan Udinese ei ole kuitenkaan niin huono joukkue kuin tulokset antavat ymmärtää.

– Heille on tullut monta maalin tappiota tällä kaudella. Siellä on ollut pelejä, jotka olisivat voineet päättyä toisinkin.

Molemmat joukkueet ovat kärsineet tällä kaudella loukkaantumisista varsinkin keskikenttäpelaajiensa osalta. Ikosen mielestä varsinkin Radja Nainggolanin poissaolo on näkynyt paljon sinimustien keskiakselilla.

– Muutenkin Interin hyökkäyspelaaminen on ollut aika mielikuvituksetonta tällä kaudella, ja oikeastaan viime pelit ovat näyttäneet siltä, että se on aika yksiulotteista. Interin peli perustuu pitkälti siihen, että yritetään puskea jatkuvasti laidoilta läpi ja heittää keskityksiä. Mauro Icardi tekee maalit, jos tekee. Se on melkein ollut Interin pelin kuva, Ikonen sanoo tylynä ja jatkaa:

– Tilanteisiin reagoiminenkin on ollut huonoa. Lauantaina Udinese pelaa varmasti aika matalaa blokkia. Meneekö se pään hakkaamiseksi, jos ei tule nopeasti maalia? Se on ehkä se suurin kysymysmerkki. Jos Inter ei voita, se tulee ratkeamaan varsinkin viimeisen kolmanneksen rakentamiseen.

Oma vaikutuksensa tehottomuuteen on silläkin, että Interin kroatialaistaituri Ivan Perisic pelaa vaisua kautta. 29-vuotias laituri on tehnyt vasta kaksi maalia ja syöttänyt niin ikään kaksi. Ikosen mielestä pelaaja ei ole ollut entisensä.

– Joukkueen laitapelaamisen suurin pelote, Perisic, on ollut aika kateissa tällä kaudella. Väläyttelee ajoittain, mutta esimerkiksi PSV:tä vastaan ensimmäinen viitonen oli helkkarin hyvä, mutta sitten viimeisten 85 minuutin aikana hän putosi ihan täysin kuvasta.

– Perisicin vaisu alkukausi näkyy mielestäni suoraan Icardin tehoissa. Onhan Icardi tehnyt kahdeksan maalia, mutta viime kaudella tutkapari Icardi-Perisic oli jotain ihan maagista. Interin tehokkuus vaatisi myös Perisicin ryhdistäytymistä, Ikonen sanoo ja lisää maalipaikkojen tuhlaamisen olleen Interin pienimuotoinen perisynti tänä vuonna.

Udineselta Ikonen suosittelee seuraamaan lauantaina argentiinalaislaituria Rodrigo de Paulia, joka on tällä kaudella tehnyt yhteensä kuusi maalia ja syöttänyt neljä.

– Jos Udinese pystyy horjuttamaan Interiä, niin de Bol on varmasti siinä aika iso palanen. Häntä on huhuttu nimenomaan Interiin siirtohuhuissa, joten on mielenkiintoinen mies seurata.

Inter tarvitsee voiton lauantaina pysyäkseen sarjakakkosen Napolin kintereillä. Joukkueen ero napolilaisiin on kuusi pistettä, kun taas sarjakärki Juventus on milanolaisia jo 14 pistettä karussa.

Vieläkin kipeämmin pisteitä kaipaa Udinese, jotta putoamisviiva karkaisi kauemmaksi. Voitolla joukkue parantaisi selvästi asemiaan alemmassa keskikastissa.

Serie A:n ottelu Inter Milan-Udinese näkyy lauantaina 15.12. kello 18.50 alkaen Ruudusta.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros


CFR CLUJ vs KUPS – 100.00 JÄTTIKERROIN

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö vähintään 1€ veto KuPSin voitosta.

Saat 100.00 jättikertoimen!

KuPSin eurounelma on elossa! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!