Poissaolot avaavat mahdollisuuden yllätykselle Serie A:ssa – tätä miestä kannattaa seurata Fiorentinasta

© Kuva: Getty Images
Huddersfield ja Nottingham avauspisteiden perässä! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

AC Milanin lähtötilanne seuraavaan Serie A:n otteluun Fiorentinaa vastaan vaikuttaa haasteelliselta.

Milanolaisten keskikenttäpelaajista moni on sivussa lauantaina. Pitkäaikaispotilas Giacomo Bonaventura sekä Lucas Biglia ovat poissa vammojensa takia ja Franck Kessié ja Tiemoué Bakayoko kärsivät puolestaan pelikieltoja.

– Keskikenttä on suurin kysymysmerkki Milanissa. Siellä on käytännössä heittää sisään sellaisia pelaajia, joilla pelituntuma on varmasti tosi huono. On arvailtu, että José Mauri ja Andrea Bertolacci olisivat todennäköiset vaihtoehdot keskikentälle, ja molempien minuutit ovat jääneet vähiin, Ruudulle Serie A:ta selostava Juuso Ikonen kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Vierasjoukkue Fiorentinan keskikenttä on sen sijaan Ikosesta hyvinkin vahva, eikä joukkueella ole juuri poissaoloja.

Keskustan kolmikko Marco Benassi, Jordan Veretout sekä Gerson saavat häneltä kehuja, kuten myös Fiorentinan päävalmentaja Stefano Pioli.

– Kolmikko on hyvin roolitettu Piolin toimesta. Benassi pelaa ylöspäin todella vahvaa kautta ja on tehnyt kuusi maalia. Veretoutilla on kolme maalia ja hän vastaa paljon pelin rakentamisesta. Gerson taas on oikeastaan se kaveri, joka huolehtii keskikentän raatamisesta, Ikonen kuvailee.

Milanin poissaolot avaavat Fiorentinalle selvän sauman yllättää sarjanelonen. Ikosen papereissa Fiorentina lähtee otteluun ennakkosuosikkina punamustien poissaolosuman takia.

Voitto lauantaina nostaisi Fiorentinan vain kahden pisteen päähän Milanista ja ainakin muodollisesti taisteluun Mestarien liigan lohkovaihepaikoista. Se olisi joukkueen kannattajille suuri palkinto, sillä loka-marraskuussa Fiorentina pelasi peräti viisi peräkkäistä tasapeliä.

– Viime ottelussa Fiorentina katkaisi kahdeksan pelin voitottoman putkensa Empolia vastaan, joten se oli todennäköisesti henkisesti iso voitto. Fiorentinalla on hyvä joukkue ja ennen kaikkea heidän puolustuksensa on todella kova. Jos katsoo puhtaasti päästettyjä maaleja, niin Fiorentina on päästänyt neljänneksi vähiten ja onnistunut saamaan tehoja myös ylöspäin, Ikonen huomauttaa.

3-1-voiton Empolista vajaa viikko sitten ottanut Fiorentina on tehnyt 16 pelissä 24 maalia eli saman verran kuin AC Milan. Omiin Fiorentina on päästänyt 17 rysää, Milan yhden enemmän.

– Fiorentinassa katseet ovat tehoissa kiinnittyneet pitkälti kärkimies Giovanni Simeoneen ja laitapelaaja Federico Chiesaan. Tämä tandemi on hyvin tärkeässä roolissa, mutta tehnyt vasta yhteensä kuusi maalia. Siellä on pankissa ihan valtava potentiaali.

– Milloin se sitten rupeaa realisoitumaan, se on toinen juttu, Ikonen sanoo.

Ikonen neuvoo seuraamaan ottelussa Fiorentinan oikeaa laitapuolustajaa, peräti 195-senttistä ja vain 21-vuotiasta serbialaista Nikola Milenkovicia.

– Hän ei pituutensa vuoksi ole ehkä se ihan perinteisin laitapakin prototyyppi, mutta on pelannut äärimmäisen vahvaa kautta ja pelannut käytännössä täydet minuutit. On koulutukseltaan toppari ja ottanut Serbian maajoukkueessa kiistattoman avauksen paikan topparina.

Milenkovic on pelannut topparina Fiorentinassakin, mutta yleensä hänet on nähty puolustuksen oikealla laidalla.

AC Milan-Fiorentina näkyy lauantaina 22.12. suorana lähetyksenä Ruudussa klo 15.50 alkaen.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Huddersfield ja Nottingham avauspisteiden perässä! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!