Qatarin MM-turnauksen loppuotteluun on tämänhetkisten tietojen mukaan tänään aikaa neljä vuotta ja kolme päivää. Lauantaina Qatarissa vietetään juhlavia hetkiä, sillä esittäytymisgaalassa on määrä julkistaa tarkempia lisätietoja Lusail Iconic Stadiumista, jossa on tarkoitus pelata sekä kisojen avauspeli että loppuottelu.

Lusail Stadiumista suunnitellaan koko turnauksen kruununjalokiveä, mutta kovin paljon stadionista ei vielä tiedetä. Tänään asia tulee muuttumaan.

87 000 katsojaa vetävän stadionin ulkoasun on suunnitellut 83-vuotias britti Norman Foster, jota pidetään yhtenä koko maailman merkittävimmistä arkkitehdeistä.

soumitra bose

@soumitra65
Four years from now, Doha’s Lusail Stadium will be the cynosure of all eyes when it stages the ⁦@FIFAWorldCup⁩ finals

AS:n tietojen mukaan lauantaisessa tilaisuudessa on tarjolla ”yllätyksiä”. Toistaiseksi ollaan yhä huhujen varassa, mutta yksi sellainen on erittäin mielenkiintoinen. Lusailiin väitetään nimittäin suunniteltavan keinotekoisia pilviä, jotka synnyttäisivät sadetta ja varjoa kuumassa ilmanalasssa pelattavien otteluiden ajaksi.

Lauantain gaalassa on Qatarin voimahahmojen lisäksi läsnä myös useita jalkapallomaailman suuruuksia. Tilaisuudessa nähdään muun muassa Xavi, Ronald de Boer, Ruud Gullit, Samuel Eto’o, Wesley Sneijder sekä jalkavammaansa Qatarissa paranteleva Barcelona-toppari Samuel Umtiti.

[readmore from=Qatar-2022]

Lusail Stadium tulee sijaitsemaan kokonaan uudessa perustettavassa kaupungissa, jonka nimi on niin ikään Lusail. Lusailin pinta-ala on 37 neliökilometriä, ja kaupungin arvioidaan asuttavan MM-kisojen aikaan 450 000 ihmistä. Kaupunkiin rakennetaan neljän keinotekoisen saaren ryhmää Qetaifan-saaria, joilla on luksushuviloita, -hotelleita ja satamia.