Ronaldon debyytin Juventus-paidassa todistanut Helmarit-tähti: ”Kaikki fanit ovat häneen ihastuneita”

© Kuva: Getty Images
Veikkausliigassa FC Lahti - MIFK! Käytä hyväksesi maistuva vetoidea ja talletusbonus!

Juventuksessa toista kauttaan pelaava Suomen naisten A-maajoukkueen luottopuolustaja Tuija Hyyrynen on päässyt mukaan Torinon ”Ronaldo-huumaan”.

Helmareissa 101 A-maaottelua pelannut Hyyrynen edustaa seurajoukkuetasolla Juventusta. Puolustaja oli paikalla, kun portugalilaistähti Cristiano Ronaldo esiintyi ensimmäistä kertaa seuran väreissä kotiyleisön edessä.

– Katsomossa melkein jokaisella oli päällä Ronaldo-paita. Hänen pelaamistaan on mahtavaa seurata. Alussa hänellä ei mennyt niin hyvin, mutta viime peleissä hän on ollut aivan älyttömän hyvä, yksi joukkueen parhaista. Kaikki fanit ovat häneen ihastuneita. Oli tosi iso juttu, että Ronaldo valitsi tulla tänne, Hyyrynen kertoo SuomiFutis.com-sivustolle.

Hyyrynen on seurannut muutenkin tarkasti seuransa miesten joukkueen edesottamuksia. Kaudella 2017-2018 hän sanoo nähneensä lähes kaikki kotipelit, tänä vuonna muutamaa vaille. Puolustaja uskoo miesten etumatkan kestävän Serie A -kauden loppuun saakka.

– Heillä on tällä hetkellä tosi, tosi hyvä joukkue ja he pelaavat kivaa futista. Jotain merkittävää pitäisi tapahtua, että joku menisi ohi. Tunnelma kotimatseissa on tosi hyvä, Mestarien liigassa taas aivan mieletön. Juve-fanit eivät ole niitä, jotka huutavat eniten, mutta silti fiilis on upea.

Perjantai-iltana edessä on yksi kauden kohokohdista, kun sarjakolmonen Internazionale saapuu vieraaksi Juventus Stadiumille.

– Sillä ottelulla on isot perinteet ja uskon, että tälläkin kertaa siitä tulee todella tiukka peli. Luvassa on ekstrasähinää, en ole valitettavasti sitä saanut koskaan paikan päältä nähdä. Meidän loukkaantuneet pelaajat menevät katsomaan sitä ja tulevat omalle pelireissullemme perässä vasta huomenna. Harmittaa, etten itse pääse!

Juventuksen miehet ja naiset harjoittelevat ja pelaavat eri osoitteissa. Näin ollen kanssakäymistä ei joukkueiden välillä juuri ole.

– Kaikki osallistuvat kohta yhteisiin joulujuhliin, siellä näemme. Lisäksi välillä on jotain mediatapahtumia, missä on molempien joukkueiden pelaajia.

Juventuksen naiset kohtaavat lauantaina Castelvecchion Italian cupissa. Serie A:ssa hallitseva mestari on toisena pisteen päässä Nora Heroumin AC Milanista, kun pelattuna on yhdeksän kierrosta.

– Meidän alkukausi oli hankala. Menimme ennen sarjan alkamista Englantiin pelaamaan treenipelejä ihan Euroopan parhaita jengejä vastaan ja saimme kylmää kyytiä. Pelaajistomme vaihtui jonkun verran ja pelissä on ollut hakemista. Nyt viimeisten viikkojen aikana on tuntunut, että olemme löytäneet konseptiamme paremmin ja fiilis on hyvä.

– Meillä on paperilla parempi joukkue kuin viime vuonna, mutta sehän ei takaa mitään. Meillä oli esimerkiksi Sannin (Franssi) kanssa viime kaudella todella hyvä yhteys. Tänä vuonna yhteyksien luomisessa on kestänyt enemmän aikaa. Meille tuli kuusi uutta ulkomaalaispelaajaa ja heillä on ottanut aikaa tottua joukkueeseen ja italialaiseen kulttuuriin. Viime vuonna olimme kaikki uusia, joten lähtökohdat oli erilaiset, Hyyrynen naurahtaa.

Juventuksen naisten joukkue perustettiin kaudeksi 2017-2018. Historian ensimmäisessä joukkueessa pelasi suomalaisista Hyyrysen lisäksi Sanni Franssi, joka teki sarjassa kymmenen maalia, mutta ei saanut jatkosopimusta. Helmareiden hyökkääjä pelaa tällä hetkellä Tanskan pääsarjassa.

Juventus tippui Mestarien liigasta ensimmäisellä pudostuspelikierroksella, joten tällä hetkellä pää- ja ainut tavoite on uusia Serie A:n voitto.

– Joulua ennen on vielä muutama ottelu ja sitten ensi vuonna tärkeimmät pelit ovat Milania ja Fiorentinaa vastaan. Ne käytännössä ratkaisevat mestaruuden, Hyyrynen toteaa.

Juventus-Internazionale pelataan tänään perjantaina klo 21.45 ja se näkyy suorana Ruudusta ja JIM-kanavalta.

Juho Hirvonen

Veikkausliigassa FC Lahti - MIFK! Käytä hyväksesi maistuva vetoidea ja talletusbonus!